Liberalii iau în calcul retragerea candidaturii lui Munteanu la Primăria Capitalei. Copreşedinţii PNL se întâlnesc mâine. Quintus: "Probabil nu va fi nicio retragere". Anunţul făcut de Munteanu după şedinţa PNL

Copreşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, vor avea miercuri, la ora 15.00, o şedinţă în care vor discuta strategia pentru Bucureşti, urmând să anunţe concluziile într-o conferinţă de presă, iar discuţiile au loc în condiţiile în care este vehiculată retragerea lui Marian Munteanu.

6553 afișări
Imaginea articolului Liberalii iau în calcul retragerea candidaturii lui Munteanu la Primăria Capitalei. Copreşedinţii PNL se întâlnesc mâine. Quintus: "Probabil nu va fi nicio retragere". Anunţul făcut de Munteanu după şedinţa PNL

Marian Munteanu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Cei doi lideri vor susţine o conferinţă de presă miercuri seara, pentru a anunţa concluziile la care s-a ajuns în privinţa strategiei pe Buucreşti.

Liberalii au discutat marţi seara, într-o şedinţă de urgenţă, cu Marian Munteanu. Surse politice precizau că liberalii iau în caclul retragerea candidaturii lui Munteanu pentru Primăria Capitalei.

Surse din PNL au mai declarat pentru MEDIAFAX că liderii PNL i-au cerut lui Marian Munteanu să îşi clarifice situaţia administrativă în firmele şi asociaţile pe care le deţine.

Ulterior, prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a mai spus că Marian Munteanu s-a retras în cursul zilei din Consiliile de Administraţie ale ONG-urilor din care făcea parte şi a cesionat acţiunile pe care le deţinea.

"Astăzi Marian Munteanu s-a retras din Consiliile de Administraţie ale ONG-urilor din care făcea parte şi şi-a cesionat acţiunile şi părţile sociale de la societăţile comerciale de la care era asociat. De alte retrageri, nu ştiu. Nu i-a cerut nimeni retragerea", a declarat prim-vicepreşedintele PNL Teordor Atanasiu.

UPDATE Quintus, despre renunţarea la candidatura lui Munteanu: Probabil nu va fi nicio retragere

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, marţi seara, pentru MEDIAFAX, că "probabil" candidatura lui Marian Munteanu nu va fi retrasă şi că a discutat cu acesta, "pe îndelete" în legătură cu unele afirmaţii legate de fostul premier I.G. Duca.

"Probabil nu va fi nicio retragere. Nu avem motive", a declarat Mircea Ionescu Quintus, întrebat dacă PNL va retrage candidatura lui Marian Munteanu pentru Primăria Capitalei.

Preşedintele de onoare al PNL a mai spus că marţi seara s-a ajuns la un acord şi că vor fi prezentate concluziile miercuri, la ora 18.00, într-o conferinţă de presă.

"În urma şedinţei de astă seară, s-au luat hotărâri importante atât pentru partid, cât şi pentru opinia publică. Ele vor fi anunţate mâine, într-o conferinţă de presă, la ora 18.00, la sediul partidului", a spus Quintus, precizând că liberalii au convenit să nu facă alte comentarii până atunci.

Întrebat dacă va cere lămuriri în legătură cu afirmaţiile lui Marian Munteanu potrivit cărora I.G. Duca a fost "un asasin", Mircea Ionescu Quintus a spus că a avut deja o discuţie "pe îndelete" cu Marian Munteanu, care l-a sunat în urmă cu câteva zile. Seniorul liberal a mai spus că Marian Munteanu i-a explicat că a fost vorba despre "o anumită împrejurare, cu mai mulţi ani în urmă".

UPDATE Blaga, întrebat despre retragerea lui Munteanu: Discutăm mâine. Liberalii au convocat BPN

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a părăsit, marţi seara, sediul PNL, şi, întrebat în legătură cu retragerea candidaturii lui Marian Munteanu pentru Primăria Capitalei, a spus că discuţiile vor avea loc miercuri.

"Discutăm mâine (miercuri-n.r.)", a răspuns Vasile Blaga, la insistenţele jurnaliştilor. El a refuzat să facă orice alte comentarii.

UPDATE Munteanu: Am iniţiat retragerea mea din unele ONG-uri pentru a nu fi afectată activitatea politică

Marian Munteanu a precizat marţi seara, după discuţiile cu lideri PNL, că a decis să se retragă din unele organizaţii neguvernamentale şi a iniţiat cesionarea tuturor părţilor sociale pe care le deţine la societăţi comerciale, pentru a nu-i afecta activitatea politică.

Candidatul pentru Primăria Capitalei a făcut această precizare în contextul în care surse precizau că liberalii ar lua în calcul retragerea sa din cursa electorală.

"Astăzi am decis şi iniţiat cesionarea tuturor părţilor sociale pe care le deţin în societăţi comerciale. Doresc ca activităţile mele politice să nu aibă efecte asupra activităţilor pe care aceste entităţi le dezvoltă sau asupra unor oameni care nu sunt implicaţi politic. Din acelaşi motiv am iniţiat retragerea mea din unele organizaţii neguvernamentale", a scris Marian Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Surse din PNL au declarat pentru MEDIAFAX că, în şedinţa de marţi seara, liderii PNL i-au cerut lui Marian Munteanu să îşi clarifice situaţia administrativă în firmele şi asociaţile pe care le deţine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici