Lider PMP, critici dure după mesajul publicat de Ambasada Rusiei: Aţi ocupat România şi ne-aţi adus pe tancurile roşii un regim criminal

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a criticat postarea Ambasadei Rusiei, potrivit căreia ostaşii ruşi au eliberat "de fascism ţările Europei de Est şi Centrale", afirmând că, de fapt, Rusia a ocupat România şi a adus pe tancurile roşii un regim criminal.

1352 afișări
Imaginea articolului Lider PMP, critici dure după mesajul publicat de Ambasada Rusiei: Aţi ocupat România şi ne-aţi adus pe tancurile roşii un regim criminal

Lider PMP, critici dure după mesajul publicat de Ambasada Rusiei: Aţi ocupat România şi ne-aţi adus pe tancurile roşii un regim criminal

”Timpul propagandei sovietice a apus, iar Rusia tot nu înţelege acest lucru elementar. Moscova şi-a clădit imperiul pe teroare şi minciuna şi trăiesc in continuare din propagandă, deformând cu buna ştiinţă adevărul. Înainte de a ne vorbi despre Armata Roşie, Kuzmin mai bine ne-ar explica nouă, românilor, de ce Kremlinul s-a înţeles în secret cu Hitler, în 1939, să împartă Europa şi de ce au anexat atunci, în baza acelui pact diabolic, teritorii ale României. Pactul secret semnat de Molotov şi Ribbentrop este sămânţa răului care a adus cel de al doilea război mondial şi Rusia e direct răspunzătoare pentru ororile care au urmat”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El a relatat că în 2009, Valerii Kuzmin, fiind ambasador la Chişinău, a cerut Guvernului Republicii Moldova să renunţe la predarea cursului de istorie a românilor în şcolile din Basarabia, invocând acelaşi “argument”, că Armata Roşie a “eliberat”.

”Pentru a-l convinge că am înţeles mesajul Rusiei, am donat atunci 500.000 de manuale de Istoria Românilor turoror elevilor din R. Moldova. M-am ocupat personal de acest demers al Guvernului României şi probabil de asta am fost declarat persona non grata în Rusia. Oricât nu şi-ar dori, Rusia nu ne poate convinge prin propagandă ieftină. Adevărul este unul singur, aţi ocupat România şi ne-aţi adus pe tancurile roşii un regim criminal, care a nenorocit aproape cinci decenii poporul român”, a conchis Tomac.

Conform mesajului de pe Facebook al ambasadei Rusiei şa Bucureşti, există o campanie de denigrare a Armatei Roşii şi se încearcă punerea unei etichete că soldaţii ruşi au fost "o adunătură de tâlhari şi violatori", deşi aceştia au eliberat "de fascism ţările Europei de Est şi Europei Centrale".

"Pe parcursul unei lungi perioade de timp, în presa occidentală şi cea românească apar periodic diverse publicaţii menite să-i denigreze pe ostaşii Armatei Roşii care au eliberat de fascism ţările Europei de Est şi Europei Centrale. În cadrul acestei perpetue campanii de propagandă, ostilii critici anti-sovietici şi anti-ruşi încearcă însistent să-i convingă pe oameni că Armata Roşie era o adunătură de tâlhari şi violatori care nu ştiau de nicio milă faţă de populaţia civilă. Astăzi asistăm la o revitalizare a acestei campanii.

Totuşi, toţi aceşti "experţi" în materie de atrocităţi ale soldaţilor sovietici, care preferă să-i numească, pur şi simplu, ruşi, uită, de altfel, să menţioneze că asemenea acţiuni împotriva populaţiei civile (viol şi jaf) au fost interzise în Armata Roşie la cel mai înalt nivel şi erau pedepsite prin executare. (...) Prin urmare, noi îndemnăm încă o dată, ca oamenii să analizeze informaţiile care apar în mass-media şi să le compare cu faptele istorice verificate. În mod firesc, apare întrebarea: cine beneficiază de pe urmele uleiului veninos al minciunii pus pe focul rusofobiei, infiltrat în conştiinţa publică a poporului român, după mulţi ani de la încheierea ostilităţilor în Europa? Oare acest lucru se datorează apropierii aniversării celor 75 de ani de la eliberarea României de către Armata Roşie? ", arată reprezentanţii ambasadei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici