Liderul FMP Iaşi: Figura Elenei Udrea nu mai e de actualitate, trebuia alt personaj în fruntea PMP

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară (FMP) Iaşi, Dan Diaconu Şotropa, susţine că figura Elenei Udrea nu mai este de actualitate şi că trebuia ales alt personaj credibil în fruntea PMP, precizând însă că nu va demisiona de la şefia Fundaţiei.

489 afișări
Imaginea articolului Liderul FMP Iaşi: Figura Elenei Udrea nu mai e de actualitate, trebuia alt personaj în fruntea PMP

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Dan Diaconu Şotropa a afirmat marţi, referitor la congresul PMP, că nu a fost o acţiune reuşită, ci un simulacru de alegeri, care nu încântă pe nimeni.

"A fost un simulacru de alegeri care nu încântă pe nimeni. Congresul n-a adus nimic bun, PMP face greşelile pe care le fac şi alte partide. Figura Elenei Udrea nu mai este de actualitate, trebuia un alt personaj credibil în fruntea acestui partid. PMP pare acum un partid care nu duce nicăieri. Nu mă bucură deloc această situaţie", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX şeful Fundaţiei Mişcarea Populară Iaşi, Dan Diaconu Şotropa.

El a spus că nu a fost inclus pe lista participanţilor filialei ieşene a PMP la congresul partidului.

"Era obligatoriu să fiu la congres, în calitate de preşedinte al Fundaţiei. N-am vrut să forţez nota. De la Iaşi au plecat 19 oameni, dar nu m-au inclus pe listă", a spus Dan Diaconu Şotropa.

El a precizat că va continua să activeze în cadrul Fundaţiei, adăugând că regretă că Marian Preda, preşedinte al FMP, şi-a anunţat demisia.

Diaconu a afirmat că nu cunoaşte detaliile demisiei lui Preda, precizând totodată că noul şef al FMP Cristian Diaconescu reprezintă "o alegere inspirată".

Marian Preda, decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti, a anunţat, marţi, că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, din motive personale, precizând că pleacă din această funcţie cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România, dar şi cu "satisfacţia" că a făcut din fundaţie "o instituţie cunoscută şi respectată".

Tot marţi, Cristian Diaconescu, desemnat candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, a fost ales preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, în urma unei şedinţe a consiliului membrilor fondatori, care şi-au exprimat această decizie prin vot.

Elena Udrea a fost aleasă, sâmbătă, la Congresul PMP, în funcţia de preşedinte al acestui partid, obţinând 742 voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici