Marcel Ciolacu este noul preşedinte al Camerei Deputaţilor în locul lui Dragnea / Discursuri cu SCANDAL şi huiduieli în Plen / Întâlnire Dăncilă - Tăriceanu

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor este Marcel Ciolacu, după votul de miercuri, acesta urmând să îl înlocuiască pe Liviu Dragnea, după ce Dragnea a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Pentru şefia Camerei a mai candidat şi Raluca Turcan, susţinută de PNL, PMP şi USR.

13133 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu este noul preşedinte al Camerei Deputaţilor în locul lui Dragnea / Discursuri cu SCANDAL şi huiduieli în Plen / Întâlnire Dăncilă - Tăriceanu

BREAKING Marcel Ciolacu este noul preşedinte al Camerei Deputaţilor în locul lui Dragnea/ Discursuri cu SCANDAL şi huiduieli în Plen/ Întâlnire Dăncilă - Tăriceanu. Foto: Hepta

UPDATE 16.00 Deputat USR: Ponta şi ai lui s-a întors la PSD. ProRomânia este înapoi la matcă

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat miercuri, comentând numărul mare de voturi obţinut de Marcel Ciolacu pentru a prelua funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, că ”Ponta şi ai lui s-a întors la PSD, iar acum ProRomânia este înapoi la matcă”.

”Ponta şi ai lui s-a întors la PSD, pentru că asta înseamnă asta. Noi am propus, de fapt UDMR a propus amânarea pentru o săptămână. Nu au fost de acord. PSD, ALDE şi ProRomânia au votat împotriva acestei amânări”, a declarat la Digi24 deputatul USR Ionuţ Moşteanu.

El a mai spus că nu era o urgenţă alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor.

”Nu se întâmpla nimic. Sunt trei vicepreşedinţi care puteau să conducă şedinţele Camerei. Aveam nevoie de răgazul acesta. S-a discutat cu cei din Opoziţie. Ar fi fost necesare încă câteva zile, însă Victor Ponta i-a strâns cu uşa pe cei de la PSD, i-au aprobat, după ce un an nu i-au aprobat să-şi facă grup parlamentar, iar acum ProRomânia este înapoi la matcă, la PSD”, a adăugat el.

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor este Marcel Ciolacu, după votul de miercuri, acesta urmând să îl înlocuiască pe Liviu Dragnea, după ce Dragnea a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Marcel Ciolacu a obţinut 172 de voturi, în timp ce Raluca Turcan, susţinută de PNL, USR şi PMP, a primit 100 de voturi.

Reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat de 20 de deputaţi.

Totodată, 11 voturi au fost anulate.

UPDATE 15.36: Marcel Ciolacu a obţinut 172 de voturi, în timp ce Raluca Turcan, susţinută de PNL, USR şi PMP, a primit 100 de voturi.

Reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat de 20 de deputaţi.

Totodată, 11 voturi au fost anulate.

Camera Deputaţilor a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Pentru şefia Camerei Deputaţilor au candidat Marcel Ciolacu (PSD), Raluca Turcan, susţinută de PNL, PMP şi USR, iar din partea UDMR Kelemen Hunor.

Începând cu anul 2002, Ciolacu a fost consilier local şi prefect interimar la Buzău. În martie 2013, prim-ministrul de atunci Victor Ponta l-a numit pe Ciolacu în funcţia de consilier onorific, pe probleme de regionalizare şi administraţie publică, iar în 2014 Marcel Ciolacu a devenit secretar al Camerei Deputaţilor.

Între 2007 şi 2008, Ciolacu a condus la Buzău compania primăriei, Urbis Serv. În 2009, Curtea de Conturi Buzău constata că firma municipalităţii Buzău, Urbis Serv, condusă de Marcel Ciolacu între 2007 şi 2008, a încheiat ilegal un contract cu o firmă deţinută de un coleg de partid – fostul consilier judeţean PSD Dumitru Dobrică, prin care municipalitatea buzoiană a fost păgubită cu aproximativ 1,3 milioane de euro.

În urmă cu aproximativ 20 de ani, Ciolacu apărea în fotografii, la vânătoare alături de Omar Hayssam, condamnat pentru terorism după ce a pus la cale răpirea a trei jurnalişti.

Despre pozele în care apare alături de Omar Hayssam şi mistreţii doborâţi la o vânătoare din Munţii Buzăului, Ciolacu a spus, conform Gândul.info, că sunt reale, însă că au fost „tăiate”. În ele apărea şi fostul prefect de Buzău Ion Vasile, ulterior ajuns senator PSD, a cărui fiică, fosta jurnalistă Marie-Jeanne Ion, a fost răpită în 2005 în Irak, cu concursul chiar al lui Omar Hayssam.

UPDATE ORA 15.28: Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor este Marcel Ciolacu, după votul de miercuri, acesta urmând să îl înlocuiască pe Liviu Dragnea, după ce Dragnea a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

UPDATE ORA 15.15: S-a încheiat votul. Urmează numărătoarea.

UPDATE ORA 14.31: A început votul deputaţilor pentru desemnarea noului preşedinte al Camerei Deputaţilor.

UPDATE ORA 14.30: Florin Roman-Olguţa Vasilescu, schimb de replici înaintea votului pentru şefia Camerei Deputaţilor

Deputatul PNL Florin Roman a protestat la faptul că nu a fost lăsat să vorbească înaintea votului pentru alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor. Lia Olguţa Vasilescu a început strigarea deputaţilor care votează şi i-a replicat deputatului liberal "Acesta a fost apelul la calm".

Deputatul PNL Florin Roman a strigat "la puşcărie" în timp ce preşedintele interimar al Camerei, Carmen Mihălcescu făcea un apel la calm în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor dinaintea votului secret cu buletine pentru alegerea noului preşedinte al forului legsilativ.

Lia Olguţa Vasilescu a urcat la tribuna Parlamentului şi i-a replicat "acesta a fost apelul la calm" în timp ce anunţa deputaţii care urmau să voteze.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred - Robert Simonis, a criticat discursul liderului deputaţilor liberali, Raluca Turcan, din şedinţa de plen. ”Nu pot să mai accept lecţii de moralitate. (...) Nu pot să cred că românii şi-au dorit ca Raluca Turcan şi-au dorit să fie şefa Camerei Deputaţilor”, a mai spus el.

Camera Deputaţilor a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Pentru şefia Camerei Deputaţilor candidează Marcel Ciolacu (PSD) şi Raluca Turcan, susţinută de PNL, PMP şi USR.

Totodată, UDMR a anunţat că l-a propus pe liderul formaţiunii, Kelemen Hunor.

UPDATE ORA 14.29: Liderul deputaţilor PSD: Nu cred că românii şi-au dorit ca Raluca Turcan să fie şefa Camerei Deputaţilor

Liderul deputaţilor PSD, Alfred - Robert Simonis, a criticat discursul Ralucăi Turcan din şedinţa de plen. ”Nu pot să mai accept lecţii de moralitate. (...) Nu pot să cred că românii şi-au dorit ca Raluca Turcan şi-au dorit să fie şefa Camerei Deputaţilor”, a mai spus el.

Nu mai putem accepta să fim minţiţi de la acest microfon. Nu a încercat nimeni să oprească niciun candidat. Nu putem să mai acceptăm să fim jigniţi, minţiţi, să minţiţi oamenii la televizor. Nu pot să mai accept lecţii de moralitate şi de ce au dorit românii. Nu pot să cred că românii şi-au dorit ca Raluca Turcan şi-au dorit să fie şefa Camerei Deputaţilor. Nu cred că au zis asta românii”, a spus Alfred - Robert Simonis.

Raluca Turcan afirmase, în prezentarea candidaturii sale la conducerea Camerei Deputaţilor, că majoritatea parlamentară ”nu a înţeles nimic din votul pe care l-au dat românii în data de 26 mai”.

”Românii care şi-au cerut ţara înapoi, care au condamnat înşelătoria uriaşa de încredere pe care un grup care a confiscat puterea în PSD-ALDE ni l-a furnizat în doi ani şi jumtatate. Votul a fost clar. (...) Dacă staţi să va gândiţi pentru PNL şi partidele care susţin candidatură mea, la logică şi aritmetica parlamentară şansele sunt mici. Dar e un gest de responsabilitate. Să candidezi la aceatsa funcţie, să dăm un semnal de maturitate din partea partidelor de opoziţie, în urmă votului dat de români. Aici nu va mai vorbeşte un singur om, va vorbeşte reprezentantul multor oameni care au votat poentru altceva în politică românească. Nu aţi înţeles nimic, pentru că altfel v-aţi fi purtat civilizat şi aţi fi respectat dreptul opoziţiei. În această instituţie s-au tranzacţionat voturi, s-au făcut presiuni directe asupra unor parlamentari”, a spus Turcan.

UPDATE ORA 14.11: UDMR îl propune pe Kelemen Hunor pentru şefia Camerei Deputaţilor

UDMR îl propune pe Kelemen Hunor pentru şefia Camerei Deputaţilor, în timp ce PMP a anunţat că o susţine pe Raluca Turcan, propunerea PNL.

Camera Deputaţilor a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Pentru şefia Camerei Deputaţilor candidează Marcel Ciolacu (PSD) şi Raluca Turcan, susţinută de PNL, PMP şi USR.

Totodată, UDMR a anunţat că îl propune pe Kelemen Hunor.

UPDATE ORA 14.09: Plenul Camerei Deputaţilor a luat act de constituirea grupului parlamentar ProEuropa

Camerei Deputaţilor a luat act miercuri de constituirea grupului parlamentar ”Pro Europa”, al cărui lider va fi fostul premier Victor Ponta, iar vicelideri Mihai Tudose şi Daniel Constantin.

”Vă rugăm să luaţi act de constituirea grupului parlamentar ProEuriopa, format din 21 de parlamentari independenţi”, a spus în plenul Camerei Deputaţilor Daniel Constantin.

El a precizat că lider este Victor Ponta, vicelideri sunt Mihai Tudose şi Daniel Constantin, iar secretar Gabriela Podaşca.

UPDATE ORA 14.00: Deputaţii îşi vor alege miercuri preşedintele în locul lui Liviu Dragnea, după ce deputaţii au respins propunerea liderului de grup UDMR, care a cerut amânarea cu o săptămână.

Votul a fost dat de două ori, după ce Raluca Turcan, lider de grup PNL, a sesizat o problemă la numărare.

"Aţi introdus cartela greşit, doamna Turcan", a spus Carmen Mihălcescu, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, după al doilea vot.

UDMR ceruse amânarea undei decizii cu o săptămână. Propunerea a fost respinsă cu 160 împotriva, 121 pentru şi 2 abţineri.

Camera Deputaţilor a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Pentru şefia Camerei Deputaţilor candidează Marcel Ciolacu (PSD) şi Raluca Turcan, susţinută de PNL, PMP şi USR.

UPDATE ORA 13.50: Întâlnire Dăncilă - Tăriceanu. Discuţia a vizat votul privind conducerea Camerei Deputaţilor

Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu au avut miercuri o întâlnire, în Palatul Parlamentului, tema discuţiei fiind, potrivit liderului interimar al PSD, votul pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

”Am discutat despre votul de astăzi (miercuri - n.r.) de la Camera Deputaţilor. Pentru noi este foarte important acest vot. O să vedem rezultatul după vot”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că situaţia de la Comisia juridică a Senatului nu a făcut obiectul discuţiilor, după ce aceasta a recomandat începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, la solicitarea DNA.

Votul pentru conducerea Camerei Deputaţilor va fi dat miercuri, de la ora 12.00.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că social democraţii încearcă să găsească soluţii astfel încât la conducerea Camerei Deputaţilor să fie numit Marcel Ciolacu, actualmente chestor al Camerei Deputaţilor.

Liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan va fi propunerea comună a PNL, USR şi PMP pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

UPDATE ORA 12.30: UDMR cere amânarea cu o săptămână a deciziei privind preşedintele Camerei Deputaţilor

UDMR cere amânarea cu o săptămână a deciziei privind numirea unui nou preşedinte al Camerei Deputaţilor, după condamnare lui Liviu Dragnea.

UDMR a cerut, la începutul plenului în care să se ia o decizie cu privire la preşedintele Camerei Deputaţilor, ca discuţia să aibă loc abia săptămâna viitoare.

La ora transmiterii ştirii, plenul a luat o pauză de 30 de minute pentru consultări.

Camera Deputaţilor a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Pentru şefia Camerei Deputaţilor candidează Marcel Ciolacu (PSD) şi Raluca Turcan, susţinută de PNL, PMP şi USR.


Camera Deputaţilor a vacantat, în şedinţa plenului de miercuri, cu unanimitate de voturi, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Votul pentru conducerea Camerei Deputaţilor va fi dat miercuri, începând de la ora 12.00.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că social democraţii încearcă să găsească soluţii astfel încât la conducerea Camerei Deputaţilor să fie numit Marcel Ciolacu, actualmente chestor al Camerei Deputaţilor.

Liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan va fi propunerea comună a PNL, USR şi PMP pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici