Liviu Dragnea îi cere lui Victor Ponta "să clarifice fără dubiu" că nu susţine alt partid: ”Nu putem vorbi de împăcare pentru că nu ne-am certat"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Ţebea, că Victor Ponta trebuie să clarifice dacă susţine sau nu Partidul România Unită (PRU), adăugând că nu s-a certat cu fostul premier şi că acesta urmează să promoveze programul de guvernare al social-democraţilor.

889 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea îi cere lui Victor Ponta "să clarifice fără dubiu" că nu susţine alt partid: ”Nu putem vorbi de împăcare pentru că nu ne-am certat"

Liviu Dragnea, despre Victor Ponta şi PRU: El trebuie să clarifice fără dubiu că nu susţine alt partid (Imagine: Marius Dumbrava/ Arhiva Mediafax Foto)

Dragnea a afirmat că i-a cerut lui Ponta să facă acelaşi lucru ca orice membru al PSD care se implică în campania electorală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Nu putem vorbi de împăcare pentru că nu ne-am certat. Am avut o comunicare foarte inteligentă în doi. Am avut o discuţie bună, lungă, în care am discutat mult despre ce se întâmplă astăzi în România, aşa cum am discutat, în 2010, când am discutat să pornim un proiect, care s-a dovedit a fi bun. Am discutat ce provocări sunt în faţa ţării noastre, câte lucruri trebuie schimbate, rânduiala care trebuie pusă în toate instituţiile şi-n economie şi nu numai, despre partid, despre viitor. Din punctul meu de vedere discuţia a fost bună, corectă, a fost o discuţie relaxată, între doi prieteni, a venit la mine acasă. Sigur că am discutat şi despre subiectul ăsta. El trebuie să clarifice fără dubiu că nu susţine alt partid. Este un lucru cinstit, firesc pe care trebuie îl facă orice membru PSD, care se implică în campania electorală“, a declarat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a mai a spus că este prematur să se vorbească despre ce funcţii vor ocupa fiecare dintre liderii partidului, după alegerile din 11 decembrie, într-un eventual guvern PSD-ALDE.

”Nu am discutat despre funcţii. Nu am discutat nici despre funcţia în care mă văd eu, nici a lui. Printre obiectivele noastre nu se regăseşte ce funcţii ocupă unii, alţii, sau altele. Am discutat despre programul nostru de guvernare care este finalizat. I-am propus, i-am cerut ca Victor să promoveze, în toată această perioadă care urmează, partea de finanţe publice din programul de guvernare. După alegeri, dacă cetăţenii români vor avea încredere în noi să ducem această ţară spre mai bine, atunci împreună şi cu partenerii din ALDE vom stabili ce funcţii, poziţii vizează fiecare. Public, am refuzat mereu să vorbesc despre nume pentru că mi s-ar părea o lipsă de respect faţă de oameni, fiindcă nu sunt alegeri nici pentru prim-ministru nici pentru miniştri. Dacă oamenii ne vor acorda încrederea, atunci avem ce să discutăm, dacă nu, asta e. Nu am discutat, efectiv, despre funcţii, ceea ce pe mine m-a bucurat foarte mult“, a mai afirmat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a participat, duminică, la Serbările Naţionale de la Ţebea, judeţul Hunedoara, alături de alţi lideri politici - Traian Băsescu, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu.

Manifestările sunt organizate, în fiecare an, în memoria lui Avram Iancu, la Panteonul Moţilor din comuna Baia de Criş. Peste 3.000 de persoane au participat la ceremonialul public şi spectacolele folclorice.

Anul acesta, pe 11 septembrie, s-au împlinit 144 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici