Liviu Dragnea: Klaus Iohannis să vină cu o propunere pentru SIE. Sper să nu aflăm din plic cine va fi

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că speră să nu afle „din plic” care va fi propunerea lui Klaus Iohannis pentru postul vacant de director SIE, afirmând că preşedintele trebuie să ţină cont de echilibrul dintre putere şi opoziţie ca să nu se ajungă la un blocaj în Parlament.

629 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Klaus Iohannis să vină cu o propunere pentru SIE. Sper să nu aflăm din plic cine va fi

Liviu Dragnea: Klaus Iohannis să vină cu o propunere pentru SIE. Sper să nu aflăm din plic cine va fi (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

„După decizia din plenul reunit, practic, în mod oficial acel post este vacantat şi cred că preşedintele într-un termen rezonabil trebuie să vină la Parlament cu o propunere. Este vorba despre o instituţie importantă. Este al doilea serviciu secret din România alături de SRI. Acolo trebuie să existe un om care să conducă acea instituţie având în spate legitimitatea dată de votul Parlamentului”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat că speră să nu afle „din plic” care va fi propunerea lui Klaus Iohannis pentru postul vacant de director SIE.

„Eu sper să fi intrat în altă etapă a comunicării şi a colaborării instituţionale şi cred că aşa cum este firesc, sper, să nu aflăm din plic această propunere şi am convingerea că până la urmă preşedintele va dori să aibă o discuţie înainte de nominalizare”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă ar prefera ca numirea să fie din partea majorităţii parlamentare, liderul PSD a negat acest lucru.

„Eu nu am spus că aş prefera ca numirea să fie din partea puterii”, a precizat Dragnea.

Întrbat dacă va vota o propunere din partea opoziţiei, Dragnea a spus că preşedintele trebuie să ţină cont de echilibrul dintre putere şi opoziţie.

„Este bine să nu uităm că trebuie să existe un echilibru între aceste nominalizări, între putere şi opoziţie şi cred că în înţelepciunea domniei sale domnul preşedinte, sper, va ţine cont de lucrurile acestea ca să nu ajungem într-un blocaj în Parlament”, a spus liderul PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici