Liviu Dragnea: Ministrul Justiţiei va fi propus coaliţiei de guvernare de către Grindeanu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut marţi că premierul Sorin Grindeanu este cel care va face propunerea privind noul ministru al Justiţiei, el arătând că aceasta va fi înaintată coaliţiei de guvernare PSD-ALDE spre aprobare.

574 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Ministrul Justiţiei va fi propus coaliţiei de guvernare de către Grindeanu

''Ministrul Justiţiei va fi propus de premier. Sigur că va fi propus coaliţiei care susţine acest Guvern şi ulterior preşedintelui. Va fi o propunere a premierului, aşa funcţioneză lucrurile. Fiind un Guvern politic, la un moment dat, şi Parlamentul trebuie să aprobe, implicit partidele'', a spus Dragnea.

Întrebat dacă propunerea de ministru vine din interiorul PSD către premier, liderul PSD a răspuns: ''Se poate şi, şi. Am discutat cu premierul şi propunerea trebuie să fie de la dumnealui''.

Dragnea a afirmat că premierul Grindeanu nu a avansat nicio propunere până acum, fiind de aşteptat ca acest lucru să se întâmple la şedinţa Comitetului Executiv care va fi convocat în zilele următoare.

El a evitat să răspundă la o întrebare referitoare la posibilitatea ca viitorul ministru al Justiţiei să fie un om din sistem sau un om politic, din interiorul PSD.

''Cea mai bună soluţie este un om care să aibă capacitatea şi ştiinţa de a putea genera, purta dezbateri atât cu asociaţiile magistraţilor din România, cât şi cu instituţii internaţionale, Consiliul Europei, Comisia de la Vaneţia, barouri de avocaţi, comisiile din Parlament în aşa fel încât să fie o dezbatere în care să se discute nu numai deciziile CCR pe Codul penal, ci toată legislaţia din domeniul Justiţiei'', a conchis Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici