Video Liviu Negoiţă, desemnat de Băsescu pentru funcţia de premier

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că l-a desemnat pe primarul Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă (PDL), pentru formarea Guvernului. Şeful statului a menţionat că, prin această desemnare, a dorit să facă o încercare de a răspunde exigenţelor majorităţii create ad-hoc.

Şeful statului a menţionat că, prin această desemnare, a dorit să facă o încercare de a răspunde exigenţelor majorităţii create ad-hoc. El a adăugat că, la precedenta desemnare, cea a lui Lucian Croitoru, a făcut concesia de a nominaliza un prim-ministru independent, însă s-a dovedit că jumătatea de drum pe care el a parcurs-o prin acest gest nu a fost suficientă pentru această majoritate.

Traian Băsescu a declarat că, prin noua desemnare, răspunde exigenţelor majorităţii care îl susţine pe Klaus Iohannis, respectiv de a fi un om ales cu 80% şi care să fie bun gospodar.

Preşedintele a spus, însă, că este necesar un premier cu răspundere politică, şi nu un Cabinet de tehnocraţi, aşa cum propuneau cei care îl susţineau pe Klaus Iohannis pentru postul de premier.

"Partidele au expus următoarele puncte de vedere: PNL doreşte un Guvern condus de domnul Iohannis, dar un Guvern de tehnicieni, nu un Guvern cu politicieni. PSD doreşte un Guvern condus de domnul Iohannis, dar un Guvern de tehnicieni, nu de politicieni. Ambele partide, în discuţiile de ieri, au pus problema evaluării activităţii Guvernului în luna decembrie, deci după terminarea alegerilor prezidenţiale. Sigur, eu am interpretat, cred eu, corect, nevoia evaluării după o lună şi jumătate a activităţii unui guvern exact de cei îl propun. De asemeni, UDMR susţine un Guvern Iohannis, care poate fi ori de tehnicieni ori de politicieni. Şi minorităţile susţin ferm un guvern Iohannis având în componenţă politicieni", a spus Băsescu.

El a menţionat că unele partide au declarat, la Cotroceni, că vor ca actualul Guvern să rămână în funcţie până după alegerile prezidenţiale.

"În discuţii, unele din partide, nu voi nominaliza, pentru că nu au fost toate, au prezentat ca variantă şi soluţia ca actualul guvern să rămână să gestioneze treburile Executivului până după alegerile prezidenţiale. Această soluţie a fost prezentată ca fiind echidistantă. Pentru că ştiu că partidele nu doresc să se afle aceste detalii, nu voi nominaliza partidele care au avut această opţiune.
PDL susţine varianta unui guvern politic, care să asigure stabilitatea şi politică, nu numai executivă, pentru trecerea momentului dificil de la sfârşitul acestui an", a spus preşedintele.

"Faţă de aceste propuneri, o poziţie aparte faţă de partide şi chiar faţă de grupul minorităţilor a avut-o grupul independenţilor, care şi-a menţinut opţiunea de a susţine orice Guvern care are oameni care să garanteze gestionarea eficientă a treburilor ţării. Îngrijorător este, din punctul meu de vedere, faptul că majoritatea optează pentru un Guvern de tehnicieni, ceea ce generează riscul ca Guvernul să fie unul strict pentru perioada campaniei electorale şi care să aibe o susţinere limitată până la desemnarea preşedintelui, în urma alegerilor. Cred că nu putem avea o astfel de abordare cu guverne de serviciu, până ne rezolvăm problemele de alegeri", a mai spus preşedintele.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 93 comentarii
Taguri:
NEGOIŢĂ ,
LIVIU NEGOIŢĂ ,
LIVIU NEGOIŢĂ DESEMNAT PREMIER ,
BĂSESCU ,
BĂSESCU PREMIER ,
BĂSESCU CONSULTĂRI ,
COMENTARII
 • Gold Press Media 14 dec 2009

  Flutur crede că Boc este soluţia optimă pentru funcţia de prim-ministru

  VicepreÅŸedintele PDL Gheorghe Flutur a apreciat că preÅŸedintele PDL, Emil Boc, este soluÅ£ia optimă pentru funcÅ£ia de prim-ministru, fiind o garanÅ£ie pentru continuarea reformelor începute, dar ÅŸi pentru continuarea acordului cu FMI.
  Felix Ilie
  Seful Departamentului de Comunicare

 • florin 8 nov 2009

  UN SFAT BUN ! Preda mandatul si vezi mai bine de afaceri,sotia castiga mult mai bine,si asta nu e bine,o spun din experienta.Cu stima,Florin.

 • florin2 7 nov 2009

  LA MULTI ANI BASE SI SA ZDROBESTI patlagelele ROSII ! SUCCES !

 • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent deosebit!”