Ludovic Orban, cu o zi înainte de şedinţa de plen a CCR: Aşteptăm o judecată normală, conformă Constituţiei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat,luni, că aşteaptă ca judecătorii CCR să analizeze solicitările PNL conform Constituţiei şi practicilor în materie,afirmând că liberalii au cerut Curţii să ceară punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia cu privire la modificările aduse legilor justiţiei.

213 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, cu o zi înainte de şedinţa de plen a CCR: Aşteptăm o judecată normală, conformă Constituţiei

Ludovic Orban, cu o zi înainte de şedinţa de plen a CCR: Aşteptăm o judecată normală, conformă Constituţiei

„Aşteptăm o judecată normală, conformă Constituţiei, practicilor în materie. De asemenea, vă readuc aminte că am solicitat CCR care poate să facă acest lucru să sesizeze Comisia de la Veneţia pentru obţinerea unui punct de vedere privitor la modificările la legile justiţiei şi ne vom bate în continuare ca să împiedicăm adoptarea oricărei modificări legislative care să afecteze independenţa sau care să rişte să pună între paranteze lupta anticorupţie”, a spus Orban.

CCR dezbate, marţi, în şedinţă de plen, sesizările de neconstituţionalitate depuse de PNL privind Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară şi Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Pe ordinea de zi a sedinţei plenului CCR se află şi obiecţiile de neconstituţionalitate formulate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind legile justiţiei – Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară şi Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici