MAE: Nivelul de alertă în Belgia a fost diminuat la gradul 3 din 4. Aeroportul Zaventem rămâne închis până duminică

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că Organismul belgian de coordonare pentru analiza ameninţărilor (OCAM) a decis revenirea la nivelul de alertă gradul 3 din 4.

MAE: Nivelul de alertă în Belgia a fost diminuat la gradul 3 din 4. Aeroportul Zaventem rămâne închis până duminică (Imagine: Twitter)

Nivelul 3 înseamnă că există o ameninţare ''serioasă, posibilă şi credibilă'', informează MAE într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Metroul din Bruxelles este funcţional, cu restricţii pe anumite magistrale şi a fost întărit sistemul de pază în staţii, cu ajutorul militarilor belgieni şi încă se efectuează controale de securitate aleatorii. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de fluiditate.

Potrivit aceleiaşi surse, aeroportul Zaventem rămâne închis cu certitudine până duminică, 27 martie 2016, cu probabilitatea de prelungire până cel puţin marţi, 29 martie 2016. Gara Schuman / Bruxelles rămâne, momentan, închisă.

Compania aeriană belgiană Brussels Airlines operează zboruri de pe aeroporturile din Anvers şi Liège.

Totodată, se menţine linia telefonică de urgenţă, cu număr de apelare 1771 de pe teritoriul belgian. Pentru apelurile din afara Belgiei, rămâne valabil numărul de telefon de urgenţă +32 78 15 1771.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
MAE ,
BELGIA ,
ALERTA
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor