Doi suspecţi reţinuţi în Germania în legătură cu atacurile de la Bruxelles

Poliţia germană a arestat vineri, în vestul ţării, două persoane bănuite că ar avea legături cu suspecţii în atacurile comise săptămâna aceasta la Bruxelles, dintre care una ar fi trimis SMS-uri suspecte - în timpul atentatelor - relatează postul Deutsche Welle în pagina electronică.

1200 afișări
Imaginea articolului Doi suspecţi reţinuţi în Germania în legătură cu atacurile de la Bruxelles

Doi suspecţi reţinuţi în Germania în legătură cu atacurile de la Bruxelles

Ofiţeri din cadrul Forţelor speciale l-au reţinut pe Samir E., un membru cunoscut al mişcării salafiste locale, într-un raid la Düsseldorf, scrie revista Der Spiegel în ediţia de vineri.

Anchetatorii încearcă acum să afle dacă acesta avea legături cu Ibrahim şi Khalid El Bakraoui, fraţii acuzaţi că au comis atacurile din capitala belgiană, soldate cu 31 de morţi.

Potrivit Der Spiegel, Samir E. a fost arestat de autorităţile turce în apropiere de frontiera siriano-turcă la jumătatea lui 2015, la fel ca şi Khalid - atacatorul de la staţia de metrou Maelbeek.

Autorităţile turce i-au suspectat pe ambii că voiau să lupte - sau că au luptat deja - alături de jihadişti în Siria.

Ambii au fost expluzaţi cu aceeaşi aeronavă către Amsterdam, de unde şi-au început călătoria către Turcia.

Forţele de securitate anchetează acum cât de bine se cunoşteau cei doi şi dacă au plănuit să călătorească împreună.

- SMS-uri suspecte

Poliţia federală germană l-a arestat pe celălalt bărbat miercuri, la Giessen, un oraş situat la nord de Frankfurt.

Der Spiegel scrie că poliţiştii au găsit două SMS-uri suspecte - din ziua atacurilor de la Bruxelles - în mobilul acestuia.

În primul SMS era menţionat Khalid El Bakraoui.

Al doilea SMS conţinea doar cuvântul "fin" - "sfârşit", în franceză - şi a fost trimis marţi la ora locală 9.08 (10.08, ora României).

Două explozii au avut loc marţi, pe aeroportul de la Bruxelles, imediat după ora locală 8.00 (9.00, ora României). Explozia în metrou a avut loc, însă, la ora locală 9.11 (10.11, ora României).

Autorităţile din întreaga Europă se află în stare de alertă după atacuri.

- Poliţia belgiană a arestat şapte persoane

Şapte persoane au fost arestate joi şi vineri de către autorităţile belgiene, care au identificat un nou suspect în legătură cu atacurile de marţi, soldate cu 31 de morţi şi 300 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ provizoriu, relatează Reuters online.

Serviciile Parchetului federal belgian au anunţat şase arestări în localităţile Schaerbeek, la nord de Bruxelles, Jette, la vest, dar şi în centrul capitalei belgiene, în cursul unor percheziţii.

Potrivit RTBF, un al şaptelea suspect a fost arestat vineri dimineaţa, la Forest.

Ziarul flamand De Standaard dezvăluie că acest bărbat, al cărui nume nu a fost divulgat, a fost recunoscut de către un poliţist în imaginile surprinse de camerele de supraveghere alături de Khalid El Bakraoui, atacatorul din metrou.

Această arestare nu a fost confirmată în mod oficial de către Ministerul Public belgian, care urma să organizeze o conferinţă de presă.

Cotidianul De Morgen scrie, la rândul său, că anchetatorii au identificat un nou suspect în legătură cu atacurile de la Bruxelles.

Potrivit ziarului, numele Naim el Hamed, un sirian în vârstă de 28 de ani, figurează pe o listă întocmită de către servicii de securitate din alte state europene, alături de cele ale lui Mohamed Abrini, Najim Laachraoui şi Khalid El Bakraoui.

De Morgen mai scrie că Naim el Hamed este suspectat de asemenea că este implicat în atacurile comise pe 13 noiembrie la Paris şi Saint-Denis, soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici