Majoritatea membrilor BPN al PSD ar opta pentru "o soluţie de mijloc" în cazul lui Geoană

Majoritatea membrilor BPN al PSD ar opta pentru "o soluţie de mijloc", în cazul în care liderul partidului,Victor Ponta, va solicita în şedinţa de luni un vot pentru sancţionarea lui Mircea Geoană, acesta putând risca un avertisment ultimativ, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse PSD.

17 afișări
Imaginea articolului Majoritatea membrilor BPN al PSD ar opta pentru "o soluţie de mijloc" în cazul lui Geoană

Majoritatea membrilor BPN al PSD ar opta pentru "o soluţie de mijloc" în cazul lui Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Surse din conducerea PSD au declarat, înaintea şedinţei BPN, că Ponta va solicita sancţionarea lui Mircea Geoană.

Sursele citate au menţionat că Ponta nu va cere sancţionarea cu retragerea sprijinului politic pentru funcţia de preşedinte al Senatului, dar nici nu se va mulţumi cu o simplă avertizare în BPN.

Potrivit articolului 12 din Statutul PSD, sancţiunile pe care le riscă membrii partidului sunt, pe lângă discutarea, avertismentul ultimativ, suspendarea din funcţie, retragerea sprijinului politic, şi suspendarea pe o perioadă limitată din calitatea de membru al PSD şi excluderea din partid.

Aceleaşi surse au mai arătat că majoritatea membrilor BPN vor opta pentru o soluţie de mijloc, în cazul în care Ponta va solicita un vot pentru sancţionarea lui Geoană, acesta putând risca un avertisment ultimativ.

Mircea Geoană a refuzat, înaintea şedinţei BPN de luni, să comenteze întrebările jurnaliştilor despre posibila sancţiune, declarând doar că PSD "este un partid democratic".

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, agenţiei MEDIAFAX, că fostul lider al partidului, Mircea Geoană nu mai poate continua să vorbească împotriva PSD din calitatea de membru al PSD şi că luni, la BPN, această "problemă" va fi "tranşată".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, vineri, la RFI România, că atitudinea lui Mircea Geoană faţă de PSD trebuie lămurită şi că acest lucru se va întâmpla în această săptămână, în sensul în care actualul preşedinte al Senatului trebuie să decidă dacă mai vrea sau nu să rămână în partid.

Mircea Geoană spunea, la rândul său, că este "mai pesedist ca oricând" şi pleda pentru discuţii în partid, nu prin presă.

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că actualul lider al partidului Victor Ponta şi fostul lider Mircea Geoană trebuie "să se înţeleagă", el apreciind că Geoană trebuie să rămână în PSD şi "trebuie apărat în poziţia lui de preşedinte al Senatului".

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că PSD nu îşi poate permite ca, în această perioadă, să meargă cu două tipuri diferite de mesaj şi că, din acest punct de vedere, solicitarea făcută de Victor Ponta referitor la Mircea Geoană este firească şi legitimă.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că fostul lider al partidului Mircea Geoană are în continuare sprijinul partidului la şefia Senatului, el apreciind, însă, că Geoană "trebuie să ia o pauză", întrucât nu a înţeles ce s-a întâmplat la ultimul Congres.

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa BPN al PSD este în desfăşurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici