Marcel Vela, omul care a condus România două luni, va explica azi gafele şi contradicţiile din starea de urgenţă

  • Ministrul de Interne Marcel Vela răspunde azi acuzaţiilor PSD la dezbaterea moţiunii depuse pe numele lui
  • Marcel Vela este acuzat că în starea de urgenţă a fost protagonistul unor gafe şi contradicţii în ordonanţele militare
  • Numele „Marcel Vela” e cvasi-sinonim cu termenul de haos”, se mai arată în moţiune.
4155 afișări
Imaginea articolului Marcel Vela, omul care a condus România două luni, va explica azi gafele şi contradicţiile din starea de urgenţă

Ministrul de Interne Marcel Vela va răspunde, azi, acuzaţiilor PSD, care a depus o moţiune în Parlament pe numele lui, cu titlul ”Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă, în timp de pandemie”.  

În textul moţiunii, sunt enumerate contradicţiile şi gafele făcute de Marcel Vela în timpul stării de urgenţă.

Vela a şocat inainte de instituirea stării de alerta cu declaraţia: „Putem suna la 112 instant. Respectivul, daca nu are mască şi strănută poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă”.

Mai departe, Vela este acuzat că a impus obligaţii şi interdicţii în ordonanţa militară 1, ca apoi în ordonanţa militară 2 să fie transformate în recomandări. În ordonanţele militare care au urmat, s-a revenit la restricţii şi interdicţii.

Lui Vela îi este reproşat şi că a produs confuzii în privinţa exportului de produse agroalimentare.

„Într-un exces de zel, în OM 4, ministrul Vela îi obligă pe primari să cheltuie sume uriaşe de bani pentru dotarea scărilor de bloc cu dispensere şi dezinfectaţi. Se fac achiziţii, se epuizează bugete locale, apoi ministrul Vela anunleazătotul în OM 8”.

PSD spune că tot greul din perioada restricţiilor a fost pus pe seama cetăţenilor.  

„Numele „Marcel Vela” e cvasi-sinonim cu termenul de haos”, se mai arată în moţiune.

Dacă ne uităm în urmă, observăm că în spaţiul public Vela a fost criticat şi pentru protocolul MAI-BOR care anunţa că poliţiştii vor împărţi lumina în noaptea de Înviere: „Eu, înainte de a face un lucru, în calitate de ministru, e normal că îl anunţ pe primul ministru şi pe preşedinte. Ambii erau la curent cu ce am anunţat aseară. Motivul pentru care am luat deciziile au fost cât se poate de simple: cu toţii dorim să evităm aglomeraţia în seara de Înviere”. 

La scurt timp, Iohannis a intervenit şi l-a băgat pe Vela în şedinţă pentru a retrage protocolul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici