Marius Spînu, ales preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Iaşi. Oajdea contestă rezultatul

Deputatul Marius Spînu a fost ales, sâmbătă, preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Iaşi, în timp ce contracandidatul său Daniel Oajdea, care a pierdut la o diferenţă de şapte voturi, a părăsit sala, alături de susţinătorii săi, şi a anunţat că va contesta rezultatul.

202 afișări
Imaginea articolului Marius Spînu, ales preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Iaşi. Oajdea contestă rezultatul

Marius Spînu, ales preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Iaşi. Oajdea contestă rezultatul (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Deputatul Marius Spînu a fost ales preşedinte al filialei municipale a PDL Iaşi, învingându-l, la o diferenţă de şapte voturi, pe contracandidatul său, deputatul Daniel Oajdea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, din cei 431 de delegaţi la alegerile pentru conducerea organizaţiei municipale, care au avut loc la Teatrul "Luceafărul" din Iaşi, 216 au votat cu Spînu, iar 209 cu Oajdea, şase voturi fiind anulate.

Imediat după anunţarea rezultatului, deputatul Daniel Oajdea l-a felicitat pe Spînu pentru victorie, însă după alte 30 de minute, a urcat din nou la tribună şi a cerut repetarea alegerilor pentru postul de preşedinte al organizaţiei municipale. În acest sens, Oajdea a motivat că Marius Spînu nu a obţinut jumătate plus unu din numărul total al voturilor exprimate.

"Conform statutului, câştigătorul se validează cu 50 la sută plus unu din voturi. Au fost 431 de voturi, deci 50 la sută înseamnă 215,5 voturi, iar 50 la sută plus unu înseamnă 216,5 de voturi. Cu alte cuvinte, pentru a câştiga, domnul Spînu trebuia să obţină 217 voturi, iar el a avut 216", a explicat Daniel Oajdea.

Întrucât procesul de votare a continuat, cu alegerea celorlalte funcţii de conducere, deputatul Daniel Oajdea a părăsit sala, alături de cei peste 200 de delegaţi care i-au acordat votul.

El a spus că va contesta rezultatul alegerilor la Biroul Permanent Naţional al PDL, întucât a fost încălcat statutul partidului.

La rândul său, Marius Spînu a declarat că nu este corect ca atunci când pierzi o competiţie să părăseşti sala.

"Palma ne-a fost adresată tuturor. Îi invităm pe cei care au plecat să revină lângă noi, pentru a continua lucrările", a spus Spînu.

În pofida apelului lansat de Spînu, cei peste 200 de delegaţi care au părăsit sala împreună cu Oajdea nu au mai revenit.

La lucrările Consiliului de Coordonare Local al PDL Iaşi a participat şi vicepreşedintele partidului Gheorghe Flutur, care a asistat doar la prima parte a întrunirii.

El le-a spus membrilor PDL Iaşi că au nevoie de o echipă de conducere pe care să o respecte, precizând că atacurile din interiorul partidului nu sunt "în regulă".

"Aşteptăm din capitala Moldovei o echipă constructivă. În ultimii ani PDL Iaşi s-a uitat cu invidie la alte judeţe. Îmi doresc să depăşiţi acest moment, să începeţi să vă legitimaţi liderii şi să-i respectaţi. Câştigarea Iaşiului este obiectiv naţional pentru PDL, va trebui să fie principala noastră preocupare. Ca să câştigăm alegerile locale, trebuie să începem cu Iaşiul, cu Timişoara şi Constanta. Iaşiul este o miză uriaşă", a spus Gheorghe Flutur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici