Martonyi: Budapesta nu va interveni în favoarea vreunui partid maghiar în campania din România

Budapesta nu va interveni, în campania electorală, în favoarea uneia sau a alteia dintre formaţiunile etnicilor maghiari din România, a dat asigurări ministrul ungar de Externe, Janos Martonyi, după întâlnirea pe care a avut-o cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, informează MTI.

369 afișări
Imaginea articolului Martonyi: Budapesta nu va interveni în favoarea vreunui partid maghiar în campania din România

Janos Martonyi (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Martonyi a declarat că este important ca la alegerile din România să participe cât mai mulţi etnici maghiari din Transilvania.

"Este necesar să acceptăm că formaţiuni maghiare diferite vor fi în concurenţă unele cu altele în alegerile locale. Nu putem şi nu dorim să intervenim din afară", a spus Martonyi.

"Organizaţiile etnicilor maghiari vor trebui să discute despre modul în care pot asigura cea mai mare reprezentare în Parlament; sarcina Guvernului ungar este să susţină un potenţial acord între ele"", a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici