Mazăre: România e condusă de un informator al Securităţii

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, a afirmat joi, după încheierea protocolului USL la nivelul judeţului, că Traian Băsescu a fost informator al Securităţii şi că el nu mai este interesat să afle cine a mai fost sau colaborator al acelei instituţii.

46 afișări
Imaginea articolului Mazăre: România e condusă de un informator al Securităţii

Mazăre: România e condusă de un informator al Securităţii (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Întrebat ce părere are despre faptul că Dan Voiculescu, preşedintele onorific al PC, a primit din partea instanţei verdict că a colaborat cu Securitatea înainte de 1989, Radu Mazăre a precizat că nu mai este interesat de asemenea subiecte, la mai bine de 20 de ani de la Revoluţie.

"Acum 18 ani, când eram ziarist ca şi dumneavostră, ţineam în mână registrul cu informatorii Securităţii. În registrul ăsta era trecut preşedintele nostru Băsescu, Traian Băsescu, ca şi informator al Securităţii. Am ţinut în mână, am avut în redacţie, l-am şi publicat acest registru cu informatori ai Securităţii unde figura preşedintele Băsescu. Era rezident, deci şef de reţea, şi ne conduce ţara de 6 ani de zile, prost. La 20 de ani de la Revoluţie nu mă mai interesează, în condiţiile în care România este condusă de un colaborator al Securităţii pe care eu l-am văzut în documentele oficiale, cine mai este şi cine nu mai este. Ne interesează ca România să meargă bine, mă interesează să facem case, mă interesează să dezvoltăm turismul, să repornim economia. Restul, deja sunt fantomele trecutului", a afirmat Mazăre, joi, într-o conferinţă de presă.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservatorilor Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici