Miniştrii de externe din Lituania şi Republica Moldova, invitaţi speciali la Reuniunea Diplomaţiei Române

Linas Antanas Linkevicius, ministrul de Externe din Lituania, şi Natalia Gherman, vicepremierul şi ministrul de Externe şi al integrării europene din Republica Moldova, sunt "invitaţii speciali" de la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, organizată de MAE în perioada 27-29 august.

138 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de externe din Lituania şi Republica Moldova, invitaţi speciali la Reuniunea Diplomaţiei Române

LInas Linkevicius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Reuniunea din acest an are ca invitaţi speciali pe ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Linas Antanas Linkevicius, ţară care deţine Preşedinţia rotativă a UE şi pe viceprim-ministrul şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene al R. Moldova, Natalia Gherman", informează un comunicat transmis MEDIAFAX de MAE.

Deschiderea oficială a Reuniunii diplomaţiei de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va avea loc marţi, în prezenţa preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi a oaspetului din Lituania.

Potrivit MAE, la eveniment vor mai participa "membri ai Guvernului şi ai Parlamentului României, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, şefii de misiuni diplomatice ai României, consuli generali, directorii institutelor culturale româneşti, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic străin acreditat la Bucureşti, reprezentanţi ai societăţii civile, mediului academic şi de afaceri, mass-media".

Potrivit programului reuniunii comunicat de MAE, ambasadorii români vor fi primiţi marţi, de la ora 16.30, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Traian Băsescu.

Printre temele care vor fi abordate în cadrul sesiunilor tematice de lucru din cadrul reuniunii se numără: "afacerile europene, vecinătatea estică, provocări la adresa securităţii şi impactul asupra politicii externe a României, relaţiile României cu actori globali din zonele Asia-Pacific, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu, modalităţi de sprijinire a comunităţilor româneşti din străinătate, diplomaţia economică, diplomaţia culturală".

"Reuniunea, organizată, ca în fiecare an, în preajma Zilei Diplomaţiei române, ne permite o radiografiere realistă şi pragmatică a îndeplinirii obiectivelor de politică externă pe care ni le-am stabilit. Totodată, Reuniunea Diplomaţiei Române reprezintă prilejul pentru o analiză aprofundată a activităţii diplomaţiei române, dar şi a dificultăţilor şi provocărilor cu care se confruntă corpului diplomatic român, ţinând cont de transformările de pe scena internaţională şi de evoluţiile economice în plan european şi global", a declarat ministrul Corlăţean, potrivit comunicatului menţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici