Ministrul de Finanţe a evitat să spună cât are factura la energie „Nu cred că e subiectul discuţiei”

Ministrul de Finanţe Dan Vîlceanu, întrebat cât are factura la energie, a răspuns că nu este subiectul discuţiei. Autorităţile nu se gândesc acum la reducerea TVA pentru operatorii din domeniu, în aşa fel încât să scadă preţurile pentru populaţie.

854 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Finanţe a evitat să spună cât are factura la energie „Nu cred că e subiectul discuţiei”

Dan Vîlceanu a fost întrebat ce soluţii are Guvernul pentru facturile la energie, având în vedere preţurile foarte ridicate.

„Este o preocupare, dar Ministerul Energiei va veni cu propuneri. Se lucrează deja să devansăm puţin termenul pentru consumatorul vulnerabil, Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii vor veni cu un punct de vedere comun, dar pentru măsuri imediate aşteptăm propuneri de la ministrul Energiei”, a răspuns Vîlceanu.

Întrebat, de asemenea, dacă se pune problema unei reduceri a TVA pentru operatorii din acest domeniu, ministrul a răspuns: „Nu cred că este o măsură la care ne gândim în acest moment. Nu”.

Apoi, ministrul a repetat că primele măsuri trebuie să vină de la Ministerul Energiei.

Întrebat cât i-a venit factura la energie pentru luna trecută, Vîlceanu a refuzat să răspundă: „Haideţi totuşi să rămânem la subiect. Este o chestiune care afectează pe toată lumea, nu cred că e subiectul discuţiei noastre cât am eu factura la energie. La toţi s-a mărit”.

Reporterul a încercat să afle suma şi a întrebat „cu cât?”, iar ministrul i-a replicat: „mulţumesc”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici