Video Ministrul de Interne exclude o legătură între tentativele de sinucidere şi jocul "Balena albastră". Ce au constatat poliţiştii după ce au verificat aproape 50 de cazuri

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a susţinut că poliţiştii au verificat 54 de cazuri de copii care au desfăşurat acţiuni similare celor presupuse de jocul "Balena albastră", anchetatorii stabilind că nu există o legătură de cauzalitate cu acesta.

2158 afișări

"Am făcut verificări în ceea ce priveşte cauzalitatea, în 54 de situaţii. (...) Avem 54 de cazuri semnalate, poliţiştii au făcut verificări, nu s-a putut stabili o astfel de legătură. În România, nu există victime", a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Declaraţiile au fost făcute odată cu lansarea campaniei "Stop joc! E viaţa ta!" a Primăriei Capitalei, prin care instituţia îşi propune să contribuie la creşterea gradului de conştientizare în rândul copiilor şi al adolescenţilor în ceea ce priveşte pericolele la care se expun din cauza jocului "Balena albastră" sau a unor jocuri asemănătoare.

"Trebuie să avem o atitudine proactivă şi trebuie să acţionăm înainte de a se întâmpla o tragedie în Capitală sau în oricare colţ al ţării. Considerăm că autorităţile trebuie să colaboreze atât cu cadrele didactice, cu părinţii şi, mai ales, cu elevii, pentru a-i informa că nu este modern şi cool să acceseze jocuri periculoase", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

La întâlnirea cu elevii bucureşteni au participat şi artişti, dar şi sportivi.

Pe parcursul campaniei, vor fi derulate activităţi de informare în mai multe şcoli din Bucureşti.

Apărut în Rusia, jocul "Balena albastră" presupune 50 de "sarcini" zilnice, dintre care ultima este sinuciderea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici