Ministrul de Interne: "Mecanismul intervenţiei în astfel de situaţii l-am învăţat de la un bun profesor, Liviu Dragnea"

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat duminică seara, în prezenţa premierului Sorin Grindeanu, că a învăţat mecanismul intervenţiei în situaţii de viscol şi inundaţii ”de la un bun profesor”, numele acestuia fiind Liviu Dragnea.

3387 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne: "Mecanismul intervenţiei în astfel de situaţii l-am învăţat de la un bun profesor, Liviu Dragnea"

Ministrul de Interne: "Mecanismul intervenţiei în astfel de situaţii l-am învăţat de la un bun profesor, Liviu Dragnea"

”Poate nu aş fi putut să accesez toate pârghiile necesare şi nu este meritul meu acesta, este rodul unei munci de echipe, dar eu mecanismul intervenţiei în astfel de situaţii l-am învăţat de la un bun profesor. Profesorul acesta se numeşte Liviu Dragnea şi când era vicepremier al României coordona în acest mod comitetele naţionale pentru situaţii de urgenţă, eu fiind un prefect la început de mandat”, a declarat Carmen Dan, în prezenţa premierului Sorin Grindeanu.

Ea a mai spus că, pe când era prefect la Teleorman, a trecut ”peste inundaţii şi peste viscole”.

”Şi acesta era modul de acţiune şi modul în care vicepremierul de atunci pregătea aceste acţiuni. Aşa că este important ca atunci când gestionezi astfel de evenimente, să ştii ce pârghii să accesezi. Informaţia întotdeauna trebuie să vină din teren, exact din locul în care are loc intervenţia şi ne-am asigurat în permanenţă că informaţiile care au venit din teren şi care au fost prelucrate în centrul operaţional de comandă sunt cele reale, cele corect cuantificabile. În felul acesta am reuşit să ţinem în mână o situaţie destul de serioasă şi să gestionăm bine o perioadă destul de grea”, a adăugat Carmen Dan.

Victor Ponta a ajuns în aprilie 2014 în satul Beiu din judeţul Teleorman, unde, împreună cu Liviu Dragnea, s-a urcat într-o barcă pentru a vizita mai multe zone inundate. Imaginile cu barca în care se aflau demnitarii trasă de pompieri au devenit virale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici