Ministrul Educaţiei anunţă că dotarea claselor cu tablă „inteligentă” şi tablete costă 400.000.000 de euro/ Andronescu: Nu ar trebui interzis telefonul mobil în şcoli

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, speră ca din anul viitor toate clasele din România să fie dotate cu tablă inteligentă, iar fiecare elev să aibă tabletă, precizând că valoarea proiectului este de 400.000.000 de euro. Acesta urmează să fie aprobat de Comisia Europeană.

8019 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei anunţă că dotarea claselor cu tablă „inteligentă” şi tablete costă 400.000.000 de euro/ Andronescu: Nu ar trebui interzis telefonul mobil în şcoli

Andronescu anunţă că dotarea claselor cu tablă inteligentă şi tablete costă 400.000.000 de euro

„Am scris fişele pe proiecte, vedem cum ne acceptă. E un proiect foarte mare, trebuie să mergem la Comisia Europeană să le aprobe. Probabil va dura până când demarăm proiectul. Din informaţiile pe care le am este vorba despre cel puţin două-trei luni. (...) O sumă mare. 400.000.000 de euro”, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu.

Ministrul a subliniat că speră ca începând cu anul viitor proiectul să fie pus în practică.

„Am putea spera (n.r- de anul viitor să fie în şcoli). Noi avem prevăzute toate şcolile pentru toţi copii din gimnaziu şi liceu, dar rugămintea mea e să avem răbdare pentru că nu se poate totul o dată. Nu cred că găsim un producător care să cuprindă 90.000 de table inteligente, câte clase avem, şi un număr important de copii (...) probabil un milion jumătate - milion şi şapte sute de mii”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

În decembrie 2018, Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat că îşi propune ca, din fonduri europene, să amenajeze fiecare clasă cu o tablă inteligentă, iar fiecare profesor să dispună de laptop, precizând că elevii vor avea câte o tabletă.

Ministrul Ecaterina Andronescu nu vrea interzicerea telefonului mobil în şcoli

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a spus, marţi, că nu este de acord cu interzicerea telefonului mobil în şcoli, precizând că acesta trebuie folosit de către elevi ca pe un instrument în procesul instructiv-educativ.

“Nu (n.r- nu ar trebui interzis telefonul mobil în şcoli). Ar trebuie să găsim o modalitate să folosim telefonul ca pe un instrument în procesul instructiv-educativ, nu să-l interzic”, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu.

Andronescu susţine că responsabilitatea de a verifica ce face copilul în spaţiul online este a familiei, dar şi a şcolii.

“În primul rând, responsabilitatea aceasta cade pe familie şi părinte care trebuie să corecteze. (...) Mulţi copii îmi scriu pe pagina de Facebook, uneori folosind un limbaj nu tocmai adecvat vârstei pe care o au. Le răspund şi îi corectez”, a explicat ministrul Educaţiei Naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici