Ministrul Justiţiei: Nu am demarat procedura pentru numirea unui nou procuror general

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, luni, că nu a declanşat procedura pentru deasemnarea unui nou procuror general, precizând că mandatul noului procuror va fi unul complet, de trei ani.

211 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei: Nu am demarat procedura pentru numirea unui nou procuror general

Ministrul Justiţiei: Nu am demarat procedura pentru numirea unui nou procuror general

"Nu, încă nu am demarat această procedură. Imediat ce o să o demarez, veţi ştii, pentru că, în mare parte, criteriile, vor fi făcute publice", a declarat ministrul Justiţiei, după o întâlnire cu senatorii PSD, întrebată în legătură cu propunerea pentru Parchetul General, după demisia lui Tiberiu Niţu.

Prună a ţinut să precizeze că noul procuror general va avea un mandat complet de trei ani, în contextul în care, în data de 17 mai, expiră mandatele tuturor procurorilor-şefi.

"Evident că, fiind în situaţia în care mandatul fostului procuror general a fost întrerupt mai repede decât la termen, procedura aceasta va privi numai ocuparea funcţiei vacante de procuror general (…) Va fi un mandat de trei ani, numai că declanşez procedura pentru ocuparea acestei funcţii mai repede pentru că acum funcţia este vacantă, nu este cazul celorlalte funcţii", a mai declarat Raluca Prună.

Fostul procuror general Tiberiu Niţu a demisionat din funcţie în data de 1 februarie, după ce numele său a apărut în dosarul fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici