Mitrea: Îl sprijin pe Diaconescu la şefia PSD, dacă nu candidează voi candida eu

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, miercuri, că îl va sprijini pe Cristian Diaconescu pentru funcţia de preşedinte al PSD, urmând să candideze el la această funcţie dacă Diaconescu nu o va face şi a precizat că se bazează pe sprijinul filialelor din Botoşani, Bihor, Satu Mare, Covasna.

19 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Îl sprijin pe Diaconescu la şefia PSD, dacă nu candidează voi candida eu

Mitrea: Îl sprijin pe Diaconescu la şefia PSD, dacă nu candidează voi candida eu (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă a luat decizia de a candida pentru funcţia de preşedinte al PSD la Congresul din primăvară, Mitrea a răspuns că deocamdată nu a luat o astfel de hotărâre.

"Am decis să îl sprijin pe Cristian Diaconescu, dacă va candida. Dacă nu candidează el, candidez eu", a adăugat senatorul PSD.

Fostul secretar general al PSD a afirmat că actualul preşedinte, Mircea Geoană, ar trebui schimbat din funcţie pur şi simplu pentru că a pierdut alegerile prezidenţiale.

"În politică e atât de simplu", a adăugat Mitrea.

Întrebat pe ce sprijin contează din partea filialelor la Congres, fie pentru candidatura lui Cristian Diaconescu, fie pentru candidatura proprie, Mitrea a invocat organizaţiile PSD din Botoşani, Bihor, Satu Mare, Covasna.

El a spus că pregăteşte pentru Congres un proiect de reformă a PSD şi un proiect de program economic şi social, fără a avansa alte detalii.

Întrebat cum răspunde diverselor acuzaţii că ar fi un apropiat al lui Traian Băsescu, Mitrea a apreciat că astfel de speculaţii sunt o "şmecherie" a lui Viorel Hrebenciuc.

"Sunt plictisit deja de ea. Dacă Viorel (Hrebenciuc - n.r.) nu poate să zică altceva, o zice pe asta", a adăugat el.

Mitrea a mai afirmat că, indiferent dacă Mircea Geoană pierde sau câştigă alegerile pentru funcţia de preşedinte al PSD, partidul nu trebuie să îşi schimbe statutul de opoziţie, indiferent cine ar fi liderul partidului.

Întrebat ce funcţii ar trebui să deţină Viorel Hrebenciuc şi Mircea Geoană dacă nu vor avea câştig de cauză la Congres, Mitrea a apreciat că primul ar trebui să fie doar preşedinte al PSD Bacău, iar al doilea simplu senator.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici