Monitorul Partidelor | Cine agită subiectul anticipatelor şi cu ce succes. Ultimii intraţi în scenă

Intrat printre ultimii în rândurile celor care nu dau un viitor politic Guvernului Orban, Dacian Cioloş apelează inclusiv la argumente personale pentru a arăta ce linie politică ar trebui urmată de liberali. Liderul PLUS, aflat în alianţă politică cu USR, împreună acordând susţinere executivului liberal, susţine că alegerile anticipate sunt singura alternativă la actualul impas politic.

257 afișări
Imaginea articolului Monitorul Partidelor | Cine agită subiectul anticipatelor şi cu ce succes. Ultimii intraţi în scenă

Monitorul Partidelor | Cine agită subiectul anticipatelor şi cu ce succes. Ultimii intraţi în scenă

Declaraţia sa, un pic mai apăsată în care vorbea despre o înţelegere în ceasul al doisprezecelea de către preşedintele Iohannis şi liberali, l-a iritat pe şeful statului care l-a taxat cu ”a sunat un clopoţel şi s-a trezit”. Liderul PLUS i-a sugerat prim-ministrului Ludovic Orban să îşi asume răspunderea în Parlament pe mai multe proiecte de lege de reformă, inclusiv pentru alegerea primarilor în două tururi, iar în cazul în care executivul este demis prin moţiune de cenzură, să se meargă pe declanşarea anticipatelor.

Liderul PLUS se consideră cel mai îndreptăţit să ceară acest lucru pentru că a trecut el însuşi prin aceeaşi etapă, chiar dacă nu a finalizat-o. ”Pentru că am trăit ce s-a întâmplat în 2016, insist atât de mult pentru anticipate. Voi continua să spun asta indiferent cât de mult ar supăra afirmaţiile mele pe unii sau pe alţii”, spune Cioloş amintind de instabilitatea politică din timpul guvernării sale, când a condus timp de un an un guvern apolitic cu voturile unei majorităţi combinate opoziţie-putere.

Citeşte continuarea în Monitorul Partidelor 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici