Moţiunea de cenzură | Florin Iordache: Opoziţia nu va avea mai mult de 220 de voturi. PSD are în continuare majoritate

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că Opoziţia nu va avea peste 220 de voturi la moţiunea de cenzură, precizând că este fals că PSD ar fi pierdut majoritatea, cum a spus Marcel Ciolacu.

234 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură | Florin Iordache: Opoziţia nu va avea mai mult de 220 de voturi. PSD are în continuare majoritate

Moţiunea de cenzură | Florin Iordache: Opoziţia nu va avea mai mult de 220 de voturi. PSD are în continuare majoritate - DOCUMENT

„Majoritatea se vede la vot. Eu vreau să văd dacă cei din Opoziţie şi repet, din punctul meu de vedere, la moţiune nu vor avea mai mult de 220 de voturi. Întrebaţi-l pe domnul Ciolacu ce a vrut să vă spună dumneavoastră. Eu declar ce vă spun eu. PSD are în continuare majoritate. Nu mă puneţi pe mine să interpretez declaraţiile nu ştiu cui. Fals”, a declarat Florin Iordache, joi seara la Digi 24, întrebat dacă este adevărat că PSD a pierdut majoritatea în Parlament.

Chestionat de ce a condus şedinţa de plen reunit de miercuri, în care a fost respinsă citirea moţiunii de cenzură, deputatul PSD a explicat că era săptămâna sa de serviciu.

„Pentru că în şedinţa de Birou permanent al Camerei, în această săptămână, eu am fost vicepreşedintele de serviciu. Vedeţi că am condus şi plenul Camerei şi votul final de la Cameră şi declaraţiile. Deci era săptămâna mea de serviciu. Aceasta este singura explicaţie”, a completat Iordache.

Acesta a mai spus despre colegii din PSD vare au plecat la alte partide că era normal să rămână în partidul pe listele căruia au candidat şi obţinut mandate de parlamentari.

„Dacă aceşti colegi ar fi dorit să candideze independent, puteau candida independent. Toţi colegii care au intrat în Parlament, împreună cu PSD, era normal să rămână în partidul care i-a promovat în Parlament”, a conchis Florin Iordache.

Moţiunea de cenzură a fost citită, joi dimineaţa, în plenul reunit al Parlamentului după ce ordinea de zi a şedinţei de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat.

Ulterior plenului reunit de miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a afirmat că PSD a pierdut, din punct de vedere matematic, majoritatea în Parlament. Acesta a adăugat că nu înseamnă că opoziţia va aduna cele 233 de voturi necesare căderii Guvernului.

Liberalii au anunţat că, în acest context, mizează pe aproximativ 240 de voturi la moţiune. În schimb, premierul Viorica Dăncilă a spus că moţiunea nu va trece.

Dezbaterea şi votul moţiunii urmează să aibă loc joia viitoare, într-un plen reunit care va începe la ora 10.00.

Taguri:
iordache,
moţiune,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici