Moţiunea de cenzură va fi citită în plen miercuri şi dezbătută pe 16 martie

Moţiunea de cenzură "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", semnată de 210 parlamentari PSD, PNL şi PC şi depusă marţi de USL, va fi citită, miercuri, în plenul Parlamentului, urmând să fie dezbătută în 16 martie.

46 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură va fi citită în plen miercuri şi dezbătută pe 16 martie

Moţiunea de cenzură va fi citită în plen miercuri şi dezbătută pe 16 martie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Această decizie a fost luată de Birourile Permanente reunite şi a fost anunţată, la sfârşitul şedinţei, de secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici (minorităţi).

Citirea documentului se va face de la ora 9.30, iar dezaterea moţiunii, o săptămână mai târziu, de la ora 15.00.

Liderul grupului parlamentar al PSD, Mircea Duşa, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a depus la preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", semnată de 210 parlamentari USL.

Duşa a precizat că moţiunea de cenzură este depusă ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii şi că, prin acest demers, este criticată procedura de angajare, dar şi fondul modificărilor propuse.

Potrivit lui Duşa, proiectul de lege asupra căruia Guvernul şi-a angajat răspunderea afectează grav interesele angajaţilor şi angajatori, dar şi piaţa muncii, unde creează instabilitate.

Premierul Emil Boc a venit, marţi, în faţa Parlamentului, pentru a angaja răspunderea Guvernului asupra proiectului noului Cod al muncii.

Şedinţa comună a celor două Camere pentru angajarea răspunderii Guvernului a avut loc în absenţa reprezentanţilor opoziţiei, care au anunţat, îniante de reuniune, că nu vor fi prezenţi în sală.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici