Moţiunea simplă a PSD pe tema Sănătăţii a fost respinsă

Moţiuna simplă iniţiată de PSD, cu tema "Sănătatea - între umilinţa oamenilor şi neputinţa Ministerului Sănătăţii", a fost respinsă, luni, de Senat, fiind înregistrate 53 de voturi "pentru", 61 "împotrivă" şi trei abţineri.

16 afișări
Imaginea articolului Moţiunea simplă a PSD pe tema Sănătăţii a fost respinsă

Moţiunea simplă a PSD pe tema Sănătăţii a fost respinsă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Senatorii s-au pronunţat asupra moţiunii prin vot electronic secret.

Iniţiatorii moţiunii, 40 de senatori PSD, solicitau reconsiderarea finanţării sistemului sanitar şi alocarea a cel puţin 6% din PIB pentru sănătate în anul 2011 şi următorii ani, alocarea de sume la proxima rectificare bugetară pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate, reevaluarea grilei de salarizare a personalului medical şi găsirea de soluţii stimulative care să stopeze migraţia medicilor şi a asistentelor medicale, deblocarea posturilor din sistemul sanitar românesc.

La dezbaterile din plenul Senatului a participat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, care a declarat că moţiunea cuprinde "acuzaţii nefondate, nedrepte şi răuvoitoare".

El a susţinut că această moţiune reprezintă o "autoacuzare" a colegilor din PSD şi s-a declarat dezamăgit de esenţa şi scopurile acestui demers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici