Motivarea judecătorilor în cazul respingerii candidaturii lui Piedone: Propunerea este nelegală

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au motivat decizia prin care au respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, precizând că propunerea de candidatura a fost nelegală, întrucât nu a provenit de la filiala de partid a municipiului Bucureşti ci de la cea locală.

1341 afișări
Imaginea articolului Motivarea judecătorilor în cazul respingerii candidaturii lui Piedone: Propunerea este nelegală

Motivarea judecătorilor în cazul respingerii candidaturii lui Piedone: Propunerea este nelegală (Imagine: Victor Ciupuliga/ Arhiva Mediafax Foto)

"Instanţa a reţinut că prin încălcarea normei imperative prevăzute de art. 47 alin. I din Legea nr. 115/2015, propunerea de candidatură este nelegală, nefiind formulată de structura partidului extres prevăzută de lege. În măsura în care intimatul a candidat la funcţia de primar din partea unui partid politic, propunerea de candidatură care însoţea dosarul electoral trebuia să provină de la conducerea filialei municipiului Bucureşti, propunerea depusă în termenul prevăzut de lege pentru depunerea candidaturilor, nefiind suficientă propunerea provenită de la o filială locală a partidului, în speţă filiala de sector", se arată în motivarea judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis, joi seara, să respingă definitiv candidatura lui Piedone la Primăria Sectorului 4.

În ceea ce priveşte candidatura fostului edil pentru Consiliul Local al Sectorului 4, Judecătoria Sectorului 4 a decis validarea candidaturii lui Cristian Popescu Piedone, după ce Biroul Electoral a respins lista candidaţilor PPU-SL deschisă de Piedone, pe motiv că acesta s-a înscris în partid după ce au fost strânse semnăturile necesare.

Dacă Tribunalul Bucureşti va menţine decizia Judecătoriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone va putea candida pentru funcţia de consilier local al Sectorului 4.

Piedone este urmărit penal după tragedia din Colectiv. De altfel, el a demisionat în noimebrie 2015 din funcţia de primar al Sectorului 4, pe fondul protestelor declanşate de tragedie, şi susţinea că se retrage din viaţa politică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici