Muraru (PNL): Voi contesta decizia CNCD în cazul Viktor Orban. Consiliul a avut o şansă istorică

Deputatul PNL Alexandru Muraru anunţă la RFI că va contesta în instanţă decizia CNCD în cazul lui Viktor Orban, ca să demonstreze că declaraţiile premierului ungar de acum câteva luni, de la Băile Tuşnad au fost discriminatorii: „CNCD a avut această şansă istorică”.

423 afișări
Imaginea articolului Muraru (PNL): Voi contesta decizia CNCD în cazul Viktor Orban. Consiliul a avut o şansă istorică

Muraru (PNL): Voi contesta decizia CNCD în cazul Viktor Orban. Consiliul a avut o şansă istorică

„Această decizie a fost de la bun început, din nefericire, influenţată de preşedintele CNCD, care a fost extrem de încrâncenat în a apăra cauza Viktor Orban, lucru pe care nu l-am înţeles, ca un demnitar al statului român să se poziţioneze atât de favorabil, într-o manieră atât de categorică, faţă de acest subiect, de partea celui care a produs discriminarea. În al doilea rând, vreau să vă spun că declaraţia care a venit odată cu decizia CNCD de ieri este pe de o parte stranie, pe de o parte este lămuritoare, dacă vrem să înţelegem că aceste declaraţii au fost rasiste şi anume că CNCD nu are această
capacitate legală de a emite decizii de clasare a cauzelor împreună cu decizii de a da declaraţii publice care de fapt recunosc fapta de discriminare. Deci este un amalgam de lucruri”, afiermă Alexandru Muraru.

Deputatul PNL anunţă că va contesta decizia CNCD în cazul lui Viktor Orban.

„Această excepţie a inadmisibilităţii sesizării nu stă în picioare şi voi merge în instanţă mai departe, ca să dovedesc că aceste declaraţii ale premierului ungar au fost discriminatorii, cele care au făcut apel la puritate rasială şi sunt inacceptabile într-o Românie europeană şi tolerantă. Voi contesta decizia CNCD, împreună cu casa de avocatură care mă reprezintă şi care a făcut un material extrem de consistent atunci când a motivat plângerea mea şi a demontat toate argumentele celui de la CNCD, pentru că preşedintele CNCD este cel care s-a implicat în acest caz şi care a formulat în citaţie practic o
pledoarie pro domo, în favoarea lipsei cadrului legal pentru a fi sancţionat Viktor Orban. Deci eu cred că CNCD a avut această şansă istorică, dar o va avea cel mai probabil justiţia din România, de a fi prima instanţă din UE care să condamne declaraţiile lui Viktor Orban şi totodată să recunoască că Viktor Orban a avut un comportament extremist, a făcut nişte declaraţii rasiste inacceptabile”, încheie Muraru.

CNCD condamnă public declaraţiile premierului Ungariei din 23 iulie, de la Tuşnad, pe care le califică drept „discurs de ură”, dar admite excepţia imunităţii jurisdicţionale a lui Viktor Orbán, având în vedere calitatea acestuia, aflat într-un stat străin, respectiv România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
muraru,
orban,
cncd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici