Năstase are bănuieli de manipulare a votului la Congresul PSD

Preşedintele Consiliului Naţional (CN) al PSD, Adrian Năstase, a reclamat, sâmbătă, la Ploieşti, "jocurile de culise care s-au făcut şi care se fac în continuare", spunând că are "bănuieli de manipulare a votului" la Congresul în cadrul căruia candidează pentru funcţia de preşedinte al partidului.

15 afișări
Imaginea articolului Năstase are bănuieli de manipulare a votului la Congresul PSD

Năstase are bănuieli de manipulare a votului la Congresul PSD (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

Aflat, sâmbătă, la Ploieşti, unde a participat la Conferinţa extraordinară a PSD Prahova, Adrian Năstase a declarat, într-o conferinţă de presă, că, personal, este nemulţumit de modul în care se organizează Congresul din 20 februarie.

Năstase a spus că a avut şi are informaţii potrivit cărora din unele delegaţii care vor veni la Congres ar urma că fie "scoşi" acei delegaţi care ar vota împotriva sau altfel decât pentru Mircea Geoană.

"Acest lucru s-a întâmplat, spre exemplu, la Sibiu, s-a întâmplat, din câte am înţeles, la Galaţi, s-a întâmplat iar la Arad. Este o anumită selecţie a celor care vor vota", a spus Năstase.

El a acuzat, de asemenea, modul în care au fost stabilite normele de reprezentare la Congres, susţinând că au fost favorizate anumite organizaţii unde "anumiţi preşedinţi sunt mai curând favorabili unui anumit candidat".

Întrebat dacă acuză tentative de fraudare a alegerilor interne din PSD, Năstase a răspuns: "Nu aş putea să folosesc cuvinte de genul fraudă decât după ce evenimentul respectiv va fi avut loc şi aş avea dovezi. În schimb, pot să spun că există anumite bănuieli de manipulare a votului şi jocurile de culise care s-au făcut şi care se fac în continuare".

Preşedintele CN al PSD a spus că, în opinia sa, este "anormal ca un candidat la alegeri să fie cel care organizează congresul" şi că este, de asemenea, anormal ca preşedintele partidului să invite la discuţii liderii de organizaţii în condiţiile în care preşedintele partidului are şi calitatea de candidat pentru un nou mandat în partid.

Năstase a apreciat, totuşi, că după congres nu există riscul scindării PSD, însă este posibil ca numărul plecărilor din partid să crească, el ironizându-i pe Geoană şi pe susţinătorii acestuia pentru eşecurile de la alegerile din ultimii cinci ani.

"Există însă riscul ca hemoragia de parlamentari şi de cadre şi de aleşi locali să continue şi chiar să se accentueze", a spus Năstase.

El l-a ironizat pe Mircea Geoană, spunând că actualul preşedinte al partidului "consideră că partidul este un fel de teritoriu care trebuie ocupat de o anumită armată".

"Eu sunt Mircea Geoană, am în spatele meu un batalion de combatanţi, toţi câştigători, iată Cindrea de la Sibiu care a pierdut toate bătăliile, după aceea Niţă de la Braşov care a pierdut toate bătăliile, dar împreună vom câştiga şi mai tare decât a pierdut în ultimii cinci ani toate cele cinci lupte la care am participat", a adăugat Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici