Năstase: PSD nu vrea Vanghelion, ci Congres

Preşedintele CN al PSD Adrian Năstase răspunde, pe blog, comentariului lui Mircea Geoană potrivit căruia demersul de a trimite chestionare membrilor CN este "un exerciţiu penibil" şi spune că 90% dintre cei pe care i-a consultat, "statutar", s-au pronunţat pentru organizarea Congresului la Parlament.

23 afișări
Imaginea articolului Năstase: PSD nu vrea Vanghelion, ci Congres

Năstase: PSD nu vrea Vanghelion, ci Congres (Imagine: Mediafax Foto/Mediafax Foto)

"Din nou, aud voci care habar nu au ce se întamplă în partidul din care fac parte. Am demarat zilele acestea o consultare statutară a membrilor Consiliului Naţional, cu privire la locul în care trebuie desfăşurat Congresul partidului. Am făcut asta, pentru că deciziile prezentate ca oficiale nu s-au luat în cadrul structurilor de partid, ci din nou la restaurant. Şi am avut surpriza să văd că acţiunea mea e catalogată ca fiind, citez, «un exerciţiu penibil şi hilar». Mai mult, s-a sugerat că «nu s-a procedat niciodată la metoda chestionarelor trimise de Consiliul National (?!)»", scrie Năstase, pe blogul personal.

El a adăugat că doreşte să facă "un exerciţiu de memorie" şi să readucă aminte colegilor săi că "nu mai departe de noiembrie, anul trecut, Consiliul Naţional a mai făcut o astfel de consultare prin chestionare, a tuturor membrilor CN".

"S-a făcut, culmea, tocmai în favoarea preşedintelui în funcţie, pentru că decizia de aliere cu PNL să aibă gir statutar. Pentru că, nu ştiu dacă îşi mai amintesc cei care comentează, dar PSD nu poate face alianţe politice fără o decizie a Consiliului Naţional. Şi, câtă vreme acest organism n-a fost convocat (din motive similare cu cele pentru care nu se ştie de aceste prevederi statutare), s-a folosit mecanismul consultării prin astfel de chestionare. La acel moment, s-a ajuns la un acord exprimat de 366 de membri ai CN pentru acordul de colaborare cu PNL, dintre cei 367 care au răspuns. Consultarea a fost validată", a susţinut el.

Potrivit lui Năstase, acelaşi lucru se întâmplă şi acum.

"Vă pot spune că, în răspunsurile exprimate, peste 90% se pronunţă pentru Sala Unirii, de la Palatul Parlamentului, ca loc de desfăşurare al Congresului PSD din 20 februarie. Şi da, au răspuns suficient de mulţi colegi pentru ca decizia să fie validă", subliniază el, în postarea intitulată "La ce folosesc consultările în partid: PSD nu vrea Vanghelion, ci Congres".

Preşedintele CN al PSD a precizat că va comunica datele finale ale acestei consultări în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional de luni.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Iaşi, că demersul lui Adrian Năstase de a trimite chestionare membrilor Consiliului Naţional privind, printre altele, locul de desfăşurare a Congresului reprezintă un exerciţiu penibil şi hilar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici