Năstase: PSD are nevoie de un "refresh button"

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, vineri, că PSD are nevoie de un "refresh button", care înseamnă o repornire energică, dar şi de o refondare ideologică, el arătând că în partid au început discuţiile în legătură cu formula de echipă de conducere care să fie prezentată Congresului.

28 afișări
Imaginea articolului Năstase: PSD are nevoie de un "refresh button"

Năstase: PSD are nevoie de un "refresh button" (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Întrebat de ce are nevoie PSD în acest moment, Năstase a spus: "De un refresh button. De o repornire energică, puternică, cu optimism, cu idei şi concepte noi. Are nevoie să înţeleagă modificările în electorat. Are nevoie de un mesaj înţelept, de o refondare ideologică, de foarte multe lucruri: spririt de echipă, solidaritate".

El a arătat, referindu-se la cei care au pierdut alegerile, acum sau în trecut, că spiritul olimpic a fost întotdeauna foarte bine înţeles în PSD.

"Dacă pierzi, continuă, dacă câştigi, sigur, continuă. Dar rămâne de văzut dacă prima propoziţie rămâne să fie aprobată de către colegi sau, din contră, e nevoie, cum spuneam, de o variantă nouă", a spus Năstase.

El a arătat că în ceea ce priveşte variantele de echipă de conducere trebuie ţinut seama şi de cei care au pierdut mai demult sau au câştigat mai demult.

"Oricum, în variantele de echipă, trebuie să ţinem seama şi de cei care au pierdut, şi de cei care au câştigat, şi de cei care au câştigat mai demult sau au pierdut mai demult. Până la urmă ce contează este ca partidul să aibă de câştigat din formula de echipă pe care o vom propune şi pe care Congresul o va aproba", a subliniat Năstase.

El a arătat că social-democraţii trebuie să vadă că există o anumită preocupare "rezonabilă" pentru soluţii şi nu pentru scaune.

Întrebat dacă a început bătălia pentru fotoliile de conducere din PSD, Năstase a spus: "Cred că sunt mai curând discuţii în legătură cu formula de echipă. Eu am fost un susţinător al acestei idei. Am spus de fiecare dată că politica este un joc de echipă. Probabil vom căuta cele mai bune variante de echipă de conducere tocmai pentru a risipi o anumită dezamăgire destul de puternică existentă în acest moment la nivelul votanţilor noştri".

Năstase a mai spus, răspunzând unei întrebări, că Congresul va decide dacă îi va mai acorda lui Geoană un mandat de preşedinte.

"Vor decide colegii, nu depinde de ceea ce cred eu. Congresul va decide. Mircea Geoană va hotărâ el singur dacă va candida din nou sau nu, iar colegii din Cogres, în măsura în care vor exista mai multe variante, vor decide care este cea mai bună variantă", a spus Năstase.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase şi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-au întâlnit, vineri, la sediul central al partidului, unde au discutat, în prima întâlnire în trei din 2010, despre teme legate de PSD, precum convocarea Consiliului Naţional, dar şi despre teme politice, precum bugetul, revizuirea Constituţiei sau votul uninominal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici