Negoiţă: Bannerele PDL erau amplasate neautorizat în intersecţii, corturile PMP nu aveau aviz

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, susţine că bannerele electorale ale PDL au fost îndepărtate pentru că erau amplasate neautorizat în intersecţii, iar corturile PMP nu aveau aviz şi erau aplasate în zone cu flux pietonal intens, unde puteau genera probleme de ordine publică.

665 afișări
Imaginea articolului Negoiţă: Bannerele PDL erau amplasate neautorizat în intersecţii, corturile PMP nu aveau aviz

Robert Negoiţă (Imagine: Cirpian Sterian/Mediafax Foto)

Reprezentanţii PDL l-au acuzat pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, că încalcă legea şi distruge materialele electorale amplasate legal, iar cei de la PMP susţin că edilul i-a somat să-şi retragă corturile electorale din sector, calificând solicitarea ca fiind un abuz.

În replică, Robert Negoiţă spune că Primăria Sectorului 3 respectă pluralismul politic şi dreptul partidelor de a-şi face publicitate electorală şi a aprobat, în limita posibilităţilor actuale, amplasarea de suporturi şi afişaje electorale pentru toţi aceia care au solicitat acest lucru.

Primarul susţine că declaraţiile acuzatoare ale liderilor PMP şi PDL sunt "mincinoase şi injurioase, arătând doar lipsa de respect pe care aceste două partide o au faţă de lege şi de cetăţeni".

"PDL şi PMP vor să pară două partide deosebite, dar nu reprezintă decât aceeaşi molimă portocalie, care i-a sărăcit pe români. Tupeul şi proferarea de minciuni şi de injurii sunt practicile lor binecunoscute. Bucureştenii văd, acum, foarte bine unde sunt banii guvernării Boc: în miile de steaguri şi panouri publicitare, care sufocă oraşul. Dar, PDL şi PMP tot nu sunt mulţumite: ar dori, dacă se poate, să-şi distribuie propaganda peste tot, chiar şi dincolo de lege. Respectarea legii nu este, într-adevăr, punctul lor tare", arată Robert Negoiţă, citat într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 3.

Potrivit lui Negoiţă, PDL invocă un protocol privind organizarea şi desfăşurarea adunării publice pentru perioada 25 aprilie - 23 mai 2014.

"E cel puţin straniu că o adunare publică durează atâtea zile şi este şi mai straniu că, în baza acestui document, se poate solicita amplasarea, pe toată raza Sectorului 3, a nu mai puţin de 25 de corturi, 35 de bannere şi 34 de steaguri", a mai arătat Negoiţă, precizând că Primăria Municipiului Bucureşti nici nu a aprobat o astfel de solicitare.

Edilul susţine că PDL nu ţine cont de reglementările legale privind condiţiile în care afişajele stradale pot fi amplasate, nefiind respectate prevederile Legii 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi prevederile Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 3 nr. 87/2004.

"Având în vedere toate aceste aspecte, am semnat Dispoziţia Nr. 8367, din 12.05.2014, pentru desfiinţarea pe cale administrativă a construcţiilor provizorii neautorizate de tip banner, amplasate neautorizat în intersecţiile din Sectorul 3", a precizat Negoiţă, arătând că acţiunea a fost "complet obiectivă", deorece au fost date jos nu doar panourile electorale, ci orice fel de materiale publicitare, inclusiv cele comerciale care nu au fost amplasate conform legii.

În cazul corturilor Partidului Mişcarea Populară, Negoiţă spune că poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Inspecţie şi Control au constatat că pe domeniul public au fost amplasate, fără autorizaţie sau aviz de amplasament, în zona intersecţiilor importante, corturi cu dimensiuni de aproximativ 3x3 metri.

"Corturile au fost amplasate în zone cu flux pietonal intens, putând genera probleme de ordine publică. Având în vedere toate aceste aspecte, Direcţia de Inspecţie şi Control a propus Primarului Sectorului 3 emiterea unei Dispoziţii pentru eliberarea domeniului public şi înlăturarea construcţiilor provizorii", mai precizează sursa citată, menţionând că în 12 mai, s-a emis o dispoziţie privind demontarea de urgenţă a materialelor publicitare amplasate fără respectarea legilor şi hotărârilor în vigoare.

Organizaţia PDL Sector 3 a depus, miercuri, plângeri la toate instituţiile abilitate printre care Biroul Electoral Central (BEC), Poliţie şi Parchet, prin care îl reclamă pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, că încalcă legea şi distruge materialele electorale ale PDL amplasate legal.

Preşedintele Organizaţiei PDL Sector 3, Sulfina Barbu, a spus, într-o conferinţă de presă, că "Robert Negoiţă, primarul cu şcoală puţină şi cu minte şi mai puţină, încalcă legea şi distruge sistematic materialele electorale ale Partidului Democrat Liberal amplasate legal, conform aprobării Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, cu semnătura primarului general Sorin Oprescu".

"PDL anunţă pe această cale că a depus plângeri la toate instituţiile abilitate, Biroul Electoral de sector, BEC, Primăria Municipiului Bucureşti, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 şi Poliţie. Vandalul Robert Negoiţă ne-a adus pagube materiale importante, dar cel mai grav aspect îl reprezintă încălcarea dreptului unui partid politic la o campanie electorală corectă", a susţinut Barbu.

Ea a precizat că plângerile pe care PDL le-a depus la instituţiile abilitate se referă la afişajul electoral, la distrugere de bunuri, la încălcarea dreptului unui partid politic de a-şi face campanie electorală, fapte ce sunt prevăzute şi sancţionate în art. 253 şi 385 din Codul penal.

"Cerem să ne fie returnate în stare iniţială sau despăgubiri materiale, noi avem contracte, estimez că valoarea este de peste 20.000 de euro, dar cifrele sunt exacte în contractele noastre pentru tot ce înseamnă afişajul electoral. La plângeri am ataşat şi fotografii cu societatea Administraţia domeniului public sector 3, cu maşini, cu oameni, au mers şi au tăiat materialele noastre electorale, avem inclusiv fotografiile ataşate la dosar", a precizat Sulfina Barbu.

Ea a precizat că plângerile PDL îi vizează pe primarul Sectorului 3 şi pe funcţionari din primărie care au semnat o dispoziţie în acest sens.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, miercuri, că îi cere primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, să înceteze abuzurile împotriva PMP, arătând că Negoiţă a somat partidul să-şi retragă corturile electorale din sector, deşi au aprobare din partea primarului general, Sorin Oprescu.

Tomac a spus, într-o conferinţă de presă, că pe 30 aprilie PMP a solicitat şi a primit aprobarea din partea primarului general de amplasare de corturi electorale pentru a-şi desfăşura civilizat campania electorală.

"Între timp, un primar telenovelă, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, văzând că are probabil probleme interne, el fiind şi vicepreşedinte PSD, ne trimite pe 12 mai o somaţie ca în 24 de ore corturile PMP să fie retrase, în caz contrar ne ameninţă cu strângerea forţată a corturilor", a arătat Tomac.

El a adăugat că acest lucru este un incident extrem de grav, având în vedere că PMP nu are la dispoziţie resursele PSD pentru a-şi face campanie.

"Observăm că Victor Ponta şi ceilalţi adversari politici utilizează instituţiile statului împotriva PMP. Cerem primarului Sectorului 3 să înceteze un asemenea abuz, am primit autorizaţie de la primarul general. Cerem primarului Negoiţă să înceteze acest abuz şi, dacă are probleme interne, să încerce să le rezolve, nu împotriva PMP", a mai spus liderul PMP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici