Nicuşor Dan: Sunt extrem de fericit pentru Clotilde Armand. Aş fi avut prima şansă cu 2 tururi

Preşedintele USB, Nicuşor Dan, a declarat duminică noaptea că este "extrem de fericit" pentru victoria Clotildei Armand la sectorul 1 şi că speră ca rezutalele să rămână aşa, iar în ceea ce priveşte rezultatul său consideră că ar fi avut prima şansă dacă alegerile erau în două tururi.

3914 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Sunt extrem de fericit pentru Clotilde Armand. Aş fi avut prima şansă cu 2 tururi

Nicuşor Dan: Sunt extrem de fericit pentru Clotilde Armand. Aş fi avut prima şansă cu 2 tururi (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

"Sunt extrem de fericit pentru Clotilde Armand - sper ca rezultatele să rămână aşa - şi pentru întreaga organizaţie de la sectorul 1 pentru că realmente au luat toate străzile la pas şi au vorbit cu toţi oamenii zi de zi. Este victoria lor şi au acolo oportunitatea de a dovedi cu adevărat cum se face administraţie publică şi prin comparaţie cu celelalte administraţii o să punem o presiune pozitivă pe tot ce înseamnă administraţie publică în România", a afirmat Nicuşor Dan.

Liderul USB a mai spus că în ceea ce priveşte rezultatul său, i-ar fi plăcut foarte mult să câştige Primăria Generală şi că probabil ar fi avut prima şansă dacă s-ar fi votat în două tururi. "Este o mare eroare a democraţiei din România că nu am avut un vot în două tururi", a subliniat el.

Întrebat dacă va face o contestaţie la Curtea Constituţională pe tema alegerilor într-un singur tur, Nicuşor Dan a arătat că va face o analiză juridică în următoarele zile pentru că sunt două posibilităţi.

"Teoretic sunt două posibilităţi, asta cu CCR în care să atacăm constituţionalitatea votului într-un singur tur. O a doua posibilitate teoretică este cea în care, eventual, în urma anchetei pe care DNA a început-o deja, anumiţi candidaţi să fie invalidaţi pentru că listele lor de semnături au fost nevalide. Avem două zile să facem analiza asta să vedem dacă mergem sau nu pe ea, e o analiză juridică", a argumentat Nicuşor Dan.

Referitor la noul partid, Uniunea Salvaţi România, el a precizat că noul partid există deja şi că acesta va fuziona cu Uniunea Salvaţi Bucureştiul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici