Niţă: Sibiul nu s-a afirmat cu nimic de când e Iohannis primar, nu se poate compara cu Braşovul

Preşedintele PSD Braşov, Constantin Niţă, ministru delegat al Energiei, susţine, potrivit RFI, că oraşul Sibiu nu s-a afirmat cu nimic de când este Klaus Iohannis primar, menţionând că "nu se poate compara Sibiul din punct de vedere al infrastructurii turistice cu Braşovul".

176 afișări
Imaginea articolului Niţă: Sibiul nu s-a afirmat cu nimic de când e Iohannis primar, nu se poate compara cu Braşovul

Niţă: Sibiul nu s-a afirmat cu nimic de când e Iohannis primar, nu se poate compara cu Braşovul

Întrebat despre faptul că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, speră ca oraşul său să devină capitală regională, Constantin Niţă a declarat: "Nu cred (că Sibiul va fi capitală de regiune-n.r.), pentru că în mod firesc trebuie stabilite criteriile. Or mie îmi place să vorbesc concret şi nu aşa, după ureche! Deocamdată nimeni nu a stabilit nişte criterii clare, pentru ceea ce poate însemna o capitală de regiune, adică ce număr de populaţie, stare economică, stare socială, stare culturală şi aşa mai departe. Lucrul acesta ne va da posibilitatea să facem o comparaţie clară între judeţe, să vedem care e cel mai bun din acest punct de vedere", conform RFI.

Vicepreşedintele PSD spune că nu are "nici o emoţie că Braşovul este cel care va conduce detaşat".

"Sibiul nu s-a afirmat cu nimic de când este domnul Iohannis primar, în afara faptului că a fost într-un an capitală culturală, lucru pe care-l poate face şi un alt oraş, nu neapărat Sibiul. A fost o întâmplare sau un lobby făcut mai bine. Dar nu se poate compara Sibiul din punct de vedere al infrastructurii turistice cu Braşovul, de exemplu. Niciodată! Reţineţi, niciodată nu poate să se întâmple lucrul acesta! Din punct de vedere economic iarăşi, ne uităm la indicatorii economici, Produsul Intern Brut, exporturi şi aşa mai departe, Braşovul este de departe pe locul întâi. Nu mai vorbim de starea drumurilor, de modul cum arată comunele, satele. Lucrurile acestea sunt evidente", spune Niţă, citat de RFI.

Liderul PSD Braşov recunoaşte că oraşul lui stă mai rău la capitolul aeroport: "Unde stăm noi mai rău e la capitolul aeroport, pe care noi nu-l avem, dar este în construcţie, deja se lucrează la el. Aşa încât nu văd nici un element care ar putea să conducă la decizia ca Sibiul să fie capitala regiunii".

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, la finalul şedinţei Comisiei pentru regionalizare, că liberalii susţin realizarea regionalizării în două etape, cu implementarea procesului de descentralizare după 1 ianuarie 2014 şi o conducere "prin rotaţie' până la momentul alegerilor.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, declara, în 28 februarie, răspunzând unei întrebări, că unul dintre motivele pentru care a intrat în PNL a fost ca Sibiu să devină capitală de regiune, afirmând că va face tot ce poate în acest sens, deşi funcţia pe care o are în partid nu garantează realizarea dezideratului.

"Domnul Iohannis a declarat, zilele trecute, cu o seninătate şi cu o îndrăzneală extraordinare că unul dintre scopurile principale pentru care a intrat în PNL este să ajute Sibiul să devină capitala Regiunii Centru în urma împărţirii adimistrative, iar dumnealui, implicit, să devină guvernator. Pe scurt: «Scopul scuză mijloacele». De altfel, a ţinut şi să-şi ceară scuze în faţa sibienilor că a făcut un lucru atât de «ruşinos» şi a intrat în politică. Este de neacceptat o astfel de poziţie din partea dlui. Iohannis", scria Niţă, la acel moment, pe blogul său.

Iohannis răspundea spunând că afirmaţiile lui Constantin Niţă reprezintă "un atac prost gândit" şi adăuga că s-ar fi aşteptat ca "duelul cu Braşovul" să se desfăşoare "la alt nivel".

"Acest domn Niţă de la PSD a scris câteva rânduri în legătură cu nişte afirmaţii pe care le-am făcut. Impresia mea este că acest domn Niţă are probleme în a formula argumente şi le-a înlocuit cu jigniri. Păcat. La alt nivel ne-am imaginat duelul cu Braşovul", declara Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici