Norvegia va aloca României, până în 2014, aproape 300 de milioane de euro pentru proiecte

Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, Oystein Hovdkinn, a declarat, marţi, la Alba Iulia, că ţara sa a devenit "cel mai mare donator bilateral" pentru România, urmând să aloce, până în 2014, aproape 300 de milioane de euro pentru finanţarea unor proiecte.

92 afișări
Imaginea articolului Norvegia va aloca României, până în 2014, aproape 300 de milioane de euro pentru proiecte

Norvegia va aloca României, până în 2014, aproape 300 de milioane de euro pentru proiecte (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Oystein Hovdkinn a spus că, din 2009 până în 2011 Norvegia susţine 70 de proiecte cu o sumă de aproximativ 100 de milioane de euro, iar până în 2014 această sumă va fi triplată şi va ajunge în total la aproximativ 300 de milioane de euro.

"Norvegia a devenit cel mai mare donator bilateral în şi pentru România, iar pentru perioada viitoare, datorită faptului că finanţarea va fi extinsă, sperăm să identificăm şi alte posibilităţi de colaborare în ceea ce priveşte asistenţa pe proiecte", a spus ambasadorul Regatului Norvegiei în România.

Ambasadorul a adăugat că Norvegia este o ţară cu doar cinci milioane de locuitori, iar, potrivit standardelor ţării sumele alocate României sunt "considerabile".

Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, Oystein Hovdkinn, se află, începând de marţi, într-o vizită la Alba Iulia.

Oficialul norvegian a avut o întâlnire cu prefectul de Alba, Ştefan Bardan, iar miercuri urmează să aibă întâlniri cu reprezentanţii administraţiei locale şi să vadă lucrările de restaurare de la Poarta a V-a a Cetăţii Vauban din Alba Iulia.

Restaurarea a început în primăvara acestui an, iar fondurile necesare, în valoare de peste 2,5 milioane de lei, sunt acordate dintr-un fond comun al Islandei, Liechtenstein şi Norvegia. În anul 2009, cele trei state au semnat cu Uniunea Europeană un acord de asistenţă financiară pentru ţările din Europa Centrală şi de Est, valabil până în 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici