Oltean: Avem un Guvern incapabil, de adolescenţi nematurizaţi, lipsiţi de viziune, de experienţă

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că în aceste zile s-a dovedit încă o dată că România are "un Guvern incapabil, care nu şi-a făcut temele, de adolescenţi nematurizaţi, lipsiţi de viziune, de experienţă".

283 afișări
Imaginea articolului Oltean: Avem un Guvern incapabil, de adolescenţi nematurizaţi, lipsiţi de viziune, de experienţă

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Zilele acestea au fost zile în care s-a dovedit încă o dată că avem un Guvern incapabil, un Guvern care nu şi-a făcut temele, în opinia mea, un Guvern de adolescenţi nemnamentală, care sunt acompaniaţi de nişte adulţi care nu au reuşit să se impună în faţa lor şi în faţa ambiţiilor tinereşti ale acestora. I-am urmărit pe cel puţin doi dintre ei, pe ministrul Transporturilor, Dan Şova, şi pe ministrul Finanţelor, Irina Petrescu, şi am avut un sentiment de jenă că aceştia sunt oamenii care coordonează două dintre cele mai importante ministere ale României, prin prestaţia lamentabilă în faţa presei, dar şi a delegaţilor FMI", a declarat Ioan Oltean.aturizaţi, lipsiţi de viziune, de experienţă, de o strategie guver

Liderul PDL s-a referit apoi la declaraţiile ministrului Finanţelor, Irina Petrescu, potrivit cărora obiectivul zero al său şi al Guvernului este introducerea din 1 iulie a deducerii contribuţiilor sociale cu cinci puncte procentuale.

"A fost nu numai obiectivul ministrului Finanţelor, ci al Guvernului Ponta. De o lună nu s-a vorbit decât că, de la 1 iulie, acest obiectiv va fi transpus în practică. Toată lumea l-a aşteptat, pentru că e o măsură obiectivă, necesară, pe care o aşteaptă toată societatea oamenilor de afaceri, o măsură pe care şi opoziţia ar fi susţinut-o fără niciun fel de reţinere", a spus Oltean.

Potrivit acestuia, PDL are un proiect de lege depus de mai bine de un an în Parlament prin care se cere, între altele, reducerea CAS.

"Liberalii susţin şi ei acelaşi lucru, dar iată că FMI a constatat că Guvernul nu a pregătit sub nicio formă implementarea de la 1 iulie a acestei măsuri pentru că reducerea contribuţiilor sociale înseamnă producerea, până la sfârşitul anului, pe şase luni, a unui minus de 2,6 miliarde de lei, ceea ce nu este puţin având în vedere că FMI militează pentru menţinerea deficitului de 2,2% pe acest an. Guvernul nu a prezentat niciun fel de măsură compensatorie, care ar fi însemnat fie taxe şi impozite noi, fie diminuarea cheltuielilor din alte domenii", a adăugat Ioan Oltean.

În această situaţie, a spus vicepreşedintele PDL, "este evident că obiectivul Guvernului nu a fost îndeplinit, a eşuat".

"Oamenii de afaceri şi societatea românească au fost încă o dată minţiţi de Guvernul Ponta şi de premier. Pentru ca prestaţia să fie la fel de lamentabilă, premierul a venit şi a declarat că va încerca să introducă diminuarea contribuţiei de la 1 octombrie 2014, exact prima zi de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, ceea ce dovedeşte că principala preocupare a Guvernului Ponta şi a premierului este aceea de a identifica soluţii strict cu caracter electoral, nicidecum soluţii care să vizeze bunul mers al societăţii în general, doar acţiuni care vizează segmente distincte ale societăţii şi care să le asigure voturi", a spus Oltean.

El a adăugat că PDL "se delimitează şi critică la modul serios un asemenea mod de a guverna, o asemenea strategie care s-a dovedit extrem de păguboasă pentru România".

Întrebat dacă reducerea CAS va intra în dezbaterea Parlamentului în toamnă sau va intra în vigoare, Oltean a spus: "Am înţeles că ei au pregătit un act normativ pentru reducerea CAS. Eu nu văd logica, pentru că există în Parlament un asemenea act normativ, nu are decât să intre în dezbatere. E greu de prevăzut realizarea acestui obiectiv de la 1 octombrie, dat fiind faptul că nu există niciun fel de pregătire prealabilă, iar lunile iunie-iulie-august nu sunt luni favorabile unei încasări. Deci reforma a eşuat. Când există un deficit major în încasări, nu cred că va fi posibilă reducerea CAS. Precizez că PDL susţine fără rezerve diminuarea CAS cât mai repede, de la 1 iulie, 1 august, 1 septembrie, pentru că e o măsură absolut necesară şi benefică pentru mediul de afaceri şi nu numai", a conchis Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici