Oltean: Biroul Permanent a respins în mod abuziv moţiunea simplă a PDL pe buget

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, marţi, că respingerea discutării în plen a moţiunii simple a PDL pe tema bugetului reprezintă "un comportament abuziv" din partea conducerii Camerei, care blochează opoziţia să-şi exprime punctul de vedere.

92 afișări
Imaginea articolului Oltean: Biroul Permanent a respins în mod abuziv moţiunea simplă a PDL pe buget

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

El a precizat că PDL va încerca să depună din nou această moţiune săptămâna viitoare.

"În mod abuziv, Biroul Permanent a respins moţiunea PDL, pretextând că noi am cerut retragerea proiectului de buget şi amendarea acestuia şi ei au apreciat că am cerut retragerea din Parlament a acestui proiect. Este o intepretare abuzivă, greşită şi neconformă cu Regulamentul Camerei Deputaţilor. Nu putem decât să condamnăm acest comportament abuziv al PSD şi modul în care opoziţia este blocată să-şi exprime punctele de vedere", a afirmat Oltean, la o conferinţă de presă.

El a arătat că PDL a dorit prin acestă moţiune simplă ca proiectul de buget să fie depus în Parlament înt-o formă pe care şi PDL să o accepte şi să semnaleze greşelile pentru a fi corectate înainte de a fi depus în Parlament.

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat că respingerea discutării moţiunii este un pretext al USL "de a ascunde gunoiul" generat în acest moment.

PDL va încerca să redepună săptămâna viitoare această moţiune, a mai spus Oltean.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a anunţat, în plenul Camerei, că grupurile parlamentare ale PDL şi PPDD au depus moţiunea simplă "Taxarea până la capăt, USL te vrea sărac!". "Vă comunic că grupurile PDL şi PPDD vor depune moţiunea simplă «Taxarea până la capăt, USL te vrea sărac!». V-o predau domnule preşedinte de şedinţă", a precizat Toader, după care a înaintat moţiunea preşedintelui de şedinţă ViViorel Hrebenciuc

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc a declarat, marţi, de la prezidiul acestui for legislativ, în calitatea sa de preşedinte de şedinţă, că a decis să nu ia în considerare moţiunea simplă depusă de PDL pe buget, pentru că Legea bugetului nu a fost încă depusă la Parlament.

"În temeiul articolului 160, alineatul 4 din Regulament, am decis să nu iau în considerare moţiunea simplă, pentru că bugetul de stat nu a fost încă depus. Ori s-a depus o moţiune împotriva unei legi care nu există în Parlament", a spus Hrebenciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici