Oltean: Consilierul judeţean PDL ce anunţa că votează cu USL nu se va îndepărta de prietenii din PDL

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, spune că Adina Arjoca, reprezentant al democrat-liberalilor în Consiliul Judeţean, care a anunţat că va vota alături de USL, nu se va "îndepărta de prietenii din PDL", în timp ce Ajorca afirmă că ea a fost politicoasă, iar Oltean a înţeles greşit.

489 afișări
Imaginea articolului Oltean: Consilierul judeţean PDL ce anunţa că votează cu USL nu se va îndepărta de prietenii din PDL

Ioan Oltean (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre faptul că PDL a pierdut majoritatea în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud după ce Adina Arjoca a anunţat că se disociază de grupul consilierilor PDL.

"Doamna Adina Arjoca va vota cu PDL. Luaţi-o aşa cum spun eu, ad literam. Doamna Arjoca e o femeie responsabilă, care nu se va îndepărta de prietenii ei din PDL. O preţuim foarte mult. Va rămâne în apropierea PDL şi cu prietenii săi", a spus Ioan Oltean.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu (PDL), a răspuns: "Nu vă faceţi probleme, e treaba noastră să gestionăm problema. Vom face şedinţe, bineînţeles".

Contactată de corespondentul MEDIAFAX, Adina Arjoca a declarat: "Nu ling unde scuip. Am avut o discuţie cu Ioan Oltean, dar am fost politicoasă. Îmi pare rău că a înţeles că voi vota, în continuare, alături de PDL".

PDL Bistriţa-Năsăud a pierdut, marţi, majoritatea în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, după ce un consilier judeţean democrat-liberal a anunţat că nu va mai vota alături de colegii săi de partid, ci va susţine grupul USL.

Consilierul judeţean Adina Arjoca declara, într-o conferinţă de presă, că nu a demisionat din PDL, dar că nu va mai susţine iniţiativele preşedintelui CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL) şi nici pe cele ale colegilor săi din partid, urmând să voteze alături de reprezentanţii USL, în felul acesta opoziţia urmând să aibă 16 voturi, iar PDL 15.

Adina Arjoca spunea că, începând din luna ianuarie, a vrut să facă acest pas, dezamăgită de modul în care preşedintele CJ, Liviu Rusu (PDL), a împărţit banii autorităţilor locale din judeţ, alocând sume importante primăriilor PDL şi lăsând fără bani unităţile administrativ-teritoriale conduse de primarii PSD şi PNL.

Ea spunea că al doilea lucru care a dezamăgit-o a fost alocarea recentă de către CJ Bistriţa-Năsăud a şase milioane de euro pentru modernizarea Castelului de la Posmuş, care a aparţinut familiei nobiliare Teleki, ea considerând că nu este oportună o astfel de investiţie.

Arjoca menţiona că al treilea lucru care a determinat-o să facă acest pas spre PNL a fost scandalul de corupţie în care este implicat preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, vicepreşedintele Luca Iancu şi alţi angajaţi ai instituţiei, Rusu fiind anchetat de DNA pentru că ar fi luat mită 75.000 de euro.

Adina Arjoca este consilier judeţean de doi ani, luând locul în CJ lui Ioan Sighiartău, care a decedat. Arjoca a mai fost membră PNL Bistriţa-Năsăud între 2002 şi 2007, după care a plecat la PLD împreună cu un grup de colegi şi ulterior la PDL.

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Ţintean, declara, în aceeaşi conferinţă de presă, că, după pasul făcut de Adina Arjoca, USL va cere convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean în care va propune discutarea mai multor proiecte de hotărâre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici