Oltean despre candidaţii la şefia PDL: Eu aş vota o femeie frumoasă, deşteaptă şi bine intenţionată

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că ar vota pentru funcţia de preşedinte al partidului "o femeie frumoasă, deşteaptă şi bine, bine intenţionată".

15 afișări
Imaginea articolului Oltean despre candidaţii la şefia PDL: Eu aş vota o femeie frumoasă, deşteaptă şi bine intenţionată

Oltean despre candidaţii la şefia PDL: Eu aş vota o femeie frumoasă, deşteaptă şi bine intenţionată (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a făcut aceste afirmaţii după ce a fost întrebat de un jurnalist dacă partidele din România sunt pregătite să fie conduse de o femeie, el refuzând să răspundă iniţial la o altă întrebare referitoare la o posibilă candidatură la şefia PDL a Elenei Udrea.

"De ce nu? Poporul acesta este unul misogin? Eu nu sunt misogin, aşa că eu aş vota o femeie frumoasă, deşteaptă şi bine, bine intenţionată. De ce nu? Frumoasă, deşteaptă şi bine intenţionată, cu cunoştinţe vaste şi cu dorinţa de a face ceva în ţara aceasta", a subliniat Ioan Oltean.

În ceea ce priveşte numele vehiculate în cursa pentru şefia PDL, Ioan Oltean a spus că, în prezent, funcţia de lider politic a premierului nu este în pericol.

"În acest moment, funcţia de preşedinte (al PDL - n.r.) a lui Emil Boc nu e în pericol. Depinde cum evoluează guvernarea în continuare", a declarat Ioan Oltean, care a adăugat că este posibil ca alegerea conducerii centrale a PDL să aibă loc în martie-aprilie 2011.

Întrebat ce părere are despre o posibilă candidatură a lui Vasile Blaga, Ioan Oltean a spus că acesta ar putea fi un candidat redutabil la şefia PDL.

"Vasile Blaga nu a spus că va candida. E o posibilitate legată de o anumită condiţionalitate. Vasile Blaga este un lider puternic al partidului, ar putea fi un candidat excelent la funcţia de preşedinte. Vom trăi şi vom vedea ce se va întâmpla în continuare", a afirmat el.

Întrebat ce alţi candidaţi ar mai putea apărea, Oltean a spus că, în total, sunt zece personalităţi ale partidului care ar putea aspira la funcţia de lider.

"Din cei 20 de oameni politici puternici nominalizaţi la nivelul partidelor politice, zece sunt din PDL. Deci toţi cei zece ar putea fi lideri politici", a spus Ioan Oltean.

El a anunţat că nu va fi unul dintre candidaţii la şefia partidului său.

"Nu mă gândesc să candidez la şefia PDL", a conchis el, anunţând că îşi va depune candidatura doar pentru funcţia de lider al PDL Bistriţa-Năsăud, unde speră că va avea contracandidaţi.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, declara, marţi, la interviurile "Gândul", că, în mod sigur, la viitorul Congres va candida pentru o funcţie în partid, el admiţând că este posibil să candideze la preşedinţia PDL, "dacă lucrurile vor evolua spre o tensionare a relaţiilor din partid".

Pe de altă parte, premierul Emil Boc a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că în acest moment nu se gândeşte la o candidatură la funcţia de preşedinte al PDL întrucât are alte priorităţi.

"Nu-mi stă acum gândul la nicio candidatură. Am prea multe preocupări în acest moment în Guvern ca să mă gândesc la o candidatură. Când va veni momentul acela voi vedea ce voi face. Acum am alte priorităţi", a spus Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici