Oltean: Plecăm de la premisa că reprezentantul PDL va fi candidatul dreptei

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, marţi, că democrat-liberalii pleacă de la premisa că reprezentantul PDL va fi candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale, dar, în situaţia în care în turul II se confruntă un candidat al dreptei şi unul al stângii, PDL l-ar susţine pe cel al dreptei.

103 afișări
Imaginea articolului Oltean: Plecăm de la premisa că reprezentantul PDL va fi candidatul dreptei

Ioan Oltean (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

Oltean a făcut aceste precizări, întrebat în legătură cu afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia în turul al doilea Crin Antonescu ar fi susţinut de toate partidele de dreapta, dacă s-ar confrunta cu candidatul PSD.

"Noi plecăm de la premisa că candidatul nostru, al dreptei, va fi reprezentantul PDL. (...) Evident, dacă printr-o întâmplare, o minune am retrăi momentul 2000, PDL va alege şi va susţine obligatoriu candidatul de dreapta. Nu vom putea, într-o situaţie în care va fi un candidat al dreptei şi unul al stângii, unul de stânga", a precizat Oltean.

El a adăugat, însă, că "în acest moment, Crin Antonescu nu este un om de dreapta, este de stânga şi nu va putea fi de dreapta nici nici în viitor".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că PSD nu poate da şeful statului dacă se rupe de PNL, iar un candidat de dreapta, inclusiv Crin Antonescu, va fi susţinut în turul II de toată dreapta şi este de preferat "unui plagiator", precizând că personal îl va învăţa pe liberal ce are făcut.

"PSD nu poate da României preşedintele, mai ales când personajul este Victor Ponta. După mine, PSD singur nu poate da preşedinte iar dacă se rup (partidele din USL, n.r.), PNL are o şansă în plus ca să dea preşedinte, pentru că, cu Crin Antonescu în turul doi, şi celelalte candidaturi de dreapta se vor strânge în spatele lui", a spus Băsescu.

El a afirmat că, în opinia sa, USL nu se va rupe. "Dacă nu sunt inteligenţi, rup alianţa", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici