Oltean: Procentele vehiculate - un scor foarte slab pentru ARD. Mă aşteptam la mult mai mult

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a declarat, duminică, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că procentele vehiculate reprezintă "un scor foarte slab pentru ARD" şi că el se aştepta la "mult mai mult, de la 25-27 la sută în sus".

370 afișări
Imaginea articolului Oltean: Procentele vehiculate - un scor foarte slab pentru ARD. Mă aşteptam la mult mai mult

Oltean: Procentele vehiculate - un scor foarte slab pentru ARD; Mă aşteptam la mult mai mult (Imagine. Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a fost întrebat de un jurnalist, la sediul PDL din Bistriţa, de ce este "cătrănit".

"Nu sunt cătrănit, sunt puţin nemulţumit. Informaţiile care au apărut până acum nu sunt concludente, sondajele de opinie pe care le-am văzut cu toţii oferă date contradictorii, diferenţele între sondaje sunt chiar de trei-patru procente, ceea ce înseamnă suficient de mult pentru a putea trage o concluzie firească. De asemenea, vedem că marja de eroare este destul de mare, plus/minus cinci la sută, care înseamnă foarte mult. Ceea ce pot spune cu certitudine este că personal mă aşteptam la mult mai mult, la un scor mult mai mare pentru ARD, de la 25-27 la sută în sus, vom vedea numărătoarea noastră paralelă la ce va conduce", a spus Oltean.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a declarat că prezenţa la vot în principalele fiefuri ale PDL din judeţ, comunele Maieru, Feldru, Rodna sau Telciu, a fost foarte slabă, mult sub aşteptările sale, de minim 40-45 la sută.

"19, 20, 22 la sută, cât se vehiculează prin sondaje, prin exit-poll-uri, înseamnă un scor foarte slab pentru ARD. Orice declaraţie care să fie concludentă va fi făcută după ce vom avea informaţii concludente. A fost o zi grea, cu foarte mult consum, în cea mai mare parte a zilei a nins, prezenţa la vot a fost foarte slabă, în Colegiul 3, în principalele fiefuri al PDL, comunele Maieru, Feldru, Rodna, Telciu a fost prezenţă slabă la vot, mult sub aşteptările mele. Mă aşteptăm la o prezenţă de minim 40-45 la sută în aceste zone", a conchis Ioan Oltean.

USL a obţinut 56,96 % din voturi la Cameră şi 57,58 % din voturi la Senat, fiind urmată de ARD cu 18,12% la Cameră şi 18,87 % la Senat, PPDD cu 12,95% şi 13,09 %, iar UDMR a luat 5,19% şi 5,16 %, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS difuzat de TVR.

Conform rezultatelor exit-poll-ului CCSB difuzat de Antena 3, USL a obţinut 56,8%% din voturi pentru Cameră şi 58,3% pentru Senat, fiind urmată de ARD cu 19% şi 19,6%, PPDD cu 13,8% şi 14,1%, UDMR cu 5,1% şi 5,2%.

USL a obţinut 54% din voturi pentru Cameră şi 55% pentru Senat, fiind urmată de ARD cu 19% şi 19%, PPDD cu 10% şi 10%, UDMR cu 5% şi 5%, conform rezultatelor exit-poll-ului CSOP difuzat de B1 TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici