Oltean: Puterea a respins fără drept de apel solicitarea PDL de a organiza o dezbatere în plen pe MCV

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a declarat, marţi, că Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au respins, fără drept de apel, solicitarea grupurilor PDL de a se organiza, la nivelul plenului comun al Parlamentului, o dezbatere pe Raportul MCV.

145 afișări
Imaginea articolului Oltean: Puterea a respins fără drept de apel solicitarea PDL de a organiza o dezbatere în plen pe MCV

Oltean: Puterea a respins fără drept de apel solicitarea PDL de a organiza o dezbatere în plen pe MCV (Imagine: Mircea Rosca / MediafaxFoto)

"Grupurile parlamentare ale PDL au solicitat acest lucru, dar s-a amânat, pentru că la data respectivă erau echilibrate poziţiile din Birourile Permanente reunite. Azi puterea a respins fără drept de apel solicitarea noastră de a se organiza o dezbatere la nivelul plenului reunit pe MCV", a spus Oltean, după şedinţa conducerilor celor două Camere.

El a precizat că o dezbatere pe tema MCV ar fi fost binevenită, arătând că, printr-o rezoluţie, Parlamentul ar fi putut să ceară Guvernului să ia anumite măsuri care ţin de respectarea MCV.

"Noi apreciem că importanţa MCV, a acestui Raport, este foarte mare, că Parlamentul este o instituţie implicată şi care poate într-un fel sau altul să aibă o participare pozitivă în privinţa diminuării aspectelor negative cuprinse în MCV şi că o dezbatere ar fi extrem de binevenită, cu atât mai mult cu cât printr-o rezoluţie Parlamentul ar putea chiar să recomande, chiar să ceară Guvernului să ia anumite măsuri care ţin de respectarea MCV", a spus Oltean.

El a susţinut că puterea actuală a respins această solicitare a PDL cu argumente "totalmente nepertinente" şi care nu au nimic comun cu realitatea din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici