Băsescu: Nu îmi asum eşecul amânării aderării la Schengen, căutaţi responsabili în altă parte

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu îşi asumă eşecul amânării aderării la României la Spaţiul Shengen, el arătând că responsabilii trebuie căutaţi în altă parte şi că şi-a făcut datoria pe această temă.

564 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu îmi asum eşecul amânării aderării la Schengen, căutaţi responsabili în altă parte

Băsescu: Nu îmi asum eşecul amânării aderării la Schengen, căutaţi responsabili în altă parte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat în ce măsură îşi asumă eşecul amânării aderării, Băsescu a răspuns: "Eu nici nu am ţinut miniştri penali în Guvern, nici nu am votat pentru neridicarea imunităţii parlamentare a unor penali, nici nu am făcut presiuni pe Justiţie, nici nu am dat lovituri prin CSM. Deci nu am ce să-mi asum. Eu ce-mi asum este că mi-am făcut datoria".

Şeful statului a spus că responsabilii trebuie căutaţi în altă parte. "În luna decembrie, când încă nu apăruse Raportul MCV, am discutat cu ţările care ştiam că au reticenţe după întâmplările din iulie-august din România, şi până la urmă au fost de acord în Consiliul European să se dea sarcină Consiliului UE, implicit JAI, să discute accesul României în Schengen. Deci căutaţi responsabili în altă parte", a adăugat Băsescu.

El a precizat că, mai mult, a rugat în diverse întâlniri cu lideri politici şi a sugerat, din experienţă, ce-i de făcut astfel încât România să aibă o soluţie mai bună.

"Când a fost să-mi asum, mi-am asumat. De data asta nu am ce să-mi asum. Nu am nici majoritate parlamentară, nici Guvernul nu-l pot influenţa politic. Când a fost de asumat mi-am asumat, când s-au luat măsurile de salvare a României, mi le-am asumat, pentru că ştiam că am o majoritate parlamentară care mă putea ajuta să trecem România prin criză la creştere economică de 2,2% în 2011. Cam asta e", a conchis Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici