Oltean: Sper la patru-cinci candidaţi în cursa internă pentru Preşedinţie. Nu sunt excluse persoane din afară

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean speră ca în cursa internă pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale să intre cel puţin patru-cinci persoane, "inclusiv femei şi personalităţi marcante ale vieţii publice româneşti, din afara partidului".

166 afișări
Imaginea articolului Oltean: Sper la patru-cinci candidaţi în cursa internă pentru Preşedinţie. Nu sunt excluse persoane din afară

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

"Pregătim în perioada aceasta cadrul de desfăşurare a dezbaterilor la nivel naţional în vederea desemnării candidatului PDL la funcţia de preşedinte. Vom stabili exact criteriile, vom lansa perioada de depunere a candidaturilor de către cei interesaţi şi pe urmă vom lansa dezbaterea în partid în aşa fel încât într-un termen relativ scurt, eu sper până la sfârşitul anului, să avem desemnat, în interiorul partidului, candidatul la funcţia de preşedinte al României", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, Ioan Oltean.

Întrebat dacă Emil Boc şi Liviu Negoiţă sunt favoriţi, Oltean a spus: "Sunt membri marcanţi ai partidului, care ar putea să participe la o asemenea dezbatere. Rămâne să vedem dacă domniile lor vor fi interesate şi dacă partidul va aprecia pozitiv acest lucru".

Întrebat pe cine consideră favorit, Oltean a răspuns că, deocamdată, nu ştie cine sunt candidaţii.

"Noi sperăm ca în această dezbatere să avem cel puţin patru-cinci candidaţi. Nu ne limităm la cele două candidaturi pe care domnul Stolojan le-a menţionat ca fiind posibile. Noi sperăm, din datele pe care le avem şi din informaţiile deţinute, să avem cel puţin patru-cinci candidaţi care să intre în această cursă. Nu sunt excluse nici persoane din afara partidului. Nu mergem doar pe ideea membrilor de partid în exclusivitate, ci şi pe posibilitatea să existe personalităţi marcante ale vieţii publice româneşti din afara partidului", a afirmat el.

Liderul PDL nu a exclus nici ca în cursa internă pentru candidatura la Preşedinţia României să intre şi o femeie.

"La noi în partid, promovarea femeilor este o realitate incontestabilă şi posibilitatea femeilor de a se afirma nu a fost niciodată îngrădită. Nu este exclusă nici o asemenea variantă", a declarat el.

Întrebat dacă românii ar vota o femeie în funcţia de preşedinte al României, Oltean a răspuns: "Eu cred că da. Vedeţi că, în ultima vreme, avem suficient de multe femei în funcţii alese: primari, preşedinţi de CJ sau parlamentari. Eu cred că poporul român crede tot mai mult că femeia poate să descurce tot mai bine în funcţii politice care altădată doar bărbaţilor li se cuveneau. Nu este exclusă o asemenea opţiune din partea poporului".

Europarlamentarul Theodor Stolojan declara că nu vrea să participe la alegerile interne din PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie, el apreciind că Liviu Negoiţă şi Emil Boc ar trebui să participe la cursa internă.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, la Galaţi, răspunzând unei întrebări, că nu îşi doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, susţinând că este "mai potrivit" pentru funcţii executive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici