Oltean: Votul pentru CC, dovadă că majoritatea există, moţiunea de cenzură va fi respinsă

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul PDL Ioan Oltean, a declarat, la finalul şedinţei de plen pe care a condus-o şi în care Mircea Ştefan Minea a fost desemnat judecător la CC, că votul demonstrează că majoritatea parlamentară există şi că moţiunea de cenzură va fi, marţi, respinsă.

19 afișări
Imaginea articolului Oltean: Votul pentru CC, dovadă că majoritatea există, moţiunea de cenzură va fi respinsă

Oltean: Votul pentru CC, dovadă că majoritatea există, moţiunea de cenzură va fi respinsă (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Votul de azi este o dovadă că majoritatea parlamentară există. Cu siguranţă moţiunea de cenzură va fi respinsă", a spus Oltean.

El a ţinut, în finalul procedurii de vot, să prezinte scuze pentru atitudine, în caz că a supărat pe cineva.

"Cer scuze dacă în şedinţa de ieri şi de azi, prin cuvintele mele, am supărat pe cineva. Cer scuze deputatului Radu Moldovan şi celorlalţi care, prin atitudinea mea, s-au simţit într-un fel sau altul lezaţi", a spus Oltean.

La rândul său deputatul PSD Aura Vasile a ţinut să menţioneze că regretă dacă unele expresii folosite în şedinţă au fost mai dure. "Ne pare rău dacă expresiile au fost mai dure. Ştiaţi că votul a fost neconstituţional şi nu trebuia reluat", a spus Aura Vasile.

Deputaţii din arcul guvernamental au reuşit, luni noapte, în şedinţa maraton de reluare a votului de numire a unui judecător la CC, să cumuleze majoritatea calificată necesară, de 168 de voturi, pentru a-şi impune propriul candidat, în condiţiile în care PSD şi PDL s-au abţinut de la vot.

Cele două Camere ale Parlamentului au programată, marţi dimineaţă, dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură a PSD, calculele politice indicând, în principiu, că demersul social-democraţilor nu va întruni numărul necesar de voturi pentru ca Guvernul să fie considerat demis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici