Opoziţia a depus la Senat moţiunea simplă "Politica externă este a României şi nu a PDL"

Moţiunea simplă a senatorilor opoziţiei intitulată "Politica externă este a României şi nu a PDL" a fost depusă, miercuri, la preşedintele Senatului, a declarat, pentru MEDIAFAX, senatorul PSD Titus Cărlăţean.

311 afișări
Imaginea articolului Opoziţia a depus la Senat moţiunea simplă "Politica externă este a României şi nu a PDL"

Opoziţia a depus la Senat moţiunea simplă "Politica externă este a României şi nu a PDL" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a menţionat că moţiunea este semnată de senatori PSD, PNL şi PC.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat în plen că moţiunea simplă depusă de USL pe teme de politică externă va fi dezbătută luni, 23 mai, de la ora 15.00.

"În urma depunerii de către un grup de senatori PSD şi PNL a unei moţiuni simple pe tema «Politica externă este a României, nu a PDL», cu semnăturile şi forma regulamentară, în conformitate cu regulamentul nostru, am decis ca dezbaterea moţiunii pe teme de politică externă să fie făcută luni, la ora 15.00", a anunţat Mircea Geoană.

Vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean declara, luni, pentru MEDIAFAX, că senatorii PSD şi PNL vor depune, la Senat, o moţiune simplă la adresa ministrului de Externe, Teodor Baconschi.

Senatorii USL au decis, luni, să iniţieze o moţiune simplă împotriva ministrului Teodor Baconschi, după ce acesta a declarat, la Convenţia Naţională a PDL, că proiectul de lege privind votul prin corespondenţă va aduce PDL "un milion de voturi".

Corlăţean a afirmat că, pe lângă "tentativa de fraudă electorală anunţată de Baconschi", moţiunea simplă a PNL şi PSD va pune în discuţie şi "eşecul" diplomaţiei de la Bucureşti în realizarea obiectivului asumat de aderare a României la spaţiul Schengen în martie 2011.

Corlăţean a mai spus că deputaţii PSD şi PNL vor solicita, marţi, în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, înfiinţarea unei comisii de anchetă, pornind de la afirmaţiile făcute de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, la Convenţia Naţională a PDL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a solicitat premierului Emil Boc demiterea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, pentru declaraţia de la congresul PDL potrivit căreia obiectivul său este ca legea votului prin corespondenţă să le aducă democrat-liberalilor un milion de voturi.

"Îi cerem, în numele PNL şi al USL, premierului Emil Boc, cât mai apucă, să îl destituie pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi. Vorbesc despre destituire pentru că despre onoare şi demisie îmi închipui greu că ar fi vorba. Cer oficial să-l destituie pentru că în calitate de ministru de Externe, care nu încetează pe parcursul unei reuniuni de partid, a afirmat public că proiectul de lege privind introducerea votului prin corespondenţă e gândit şi se urmăreşte a fi adoptat ca un instrument pentru a procura fraudulos voturi pentru PDL", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici