Oprea: Sunt convins că alegerile din 2012 vor fi câştigate de actuala coaliţie

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, miercuri, că semnarea protocolului de coaliţie este un pas necesar şi firesc pentru ca în România să fie echilibru, să existe stabilitate politică şi guvernamentală.

30 afișări
Imaginea articolului Oprea: Sunt convins că alegerile din 2012 vor fi câştigate de actuala coaliţie

Oprea: Sunt convins că alegerile din 2012 vor fi câştigate de actuala coaliţie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a arătat că, în 2010, coaliţia a luat măsuri curajoase şi nepopulare, care au dus la stabilitatea României şi că acum "românii vor discerne" faţă de cei care au stat la greu într-o perioadă de criză mondială. "România nu s-a prăbuşit, avem semne de creştere economică", a adăugat Oprea.

"În actualul protocol se regăseşte preocuparea UNPR pentru creşterea pensiilor, a salariilor, pentru o legislaţie corectă a muncii şi pentru taxarea averilor mari şi foarte mari", a spus Oprea.

El a mulţumit partenerilor de guvernare că au pus interesul naţional înainte de interesul de grup, de partid şi de imagine.

"Sunt convins că alegerile din 2012 vor fi câştigate de actuala coaliţie", a încheiat Oprea.

Liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare parlamentară şi guvernamentală. Documentul a fost semnat de către preşedintele PDL, premierul Emil Boc, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Obiectivele coaliţiei guvernamentale până în 2012 prevăd, între altele, asigurarea creşterii economice, a dezvoltării sociale, inclusiv creşterea pensiilor, dar şi reforma constituţională, modificarea legilor electorale sau adoptarea Statutului minorităţilor, precum şi a taxei de solidaritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici