Oprescu: Băsescu este vârful acestui sistem nenorocit

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu susţine că Traian Băsescu "a lăsat la îndemâna structurilor mafiote economico-financiare să stabilească drumul României", iar acest drum "este greşit", şeful statului fiind "vârful acestui sistem nenorocit".

38 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Băsescu este vârful acestui sistem nenorocit

Oprescu: Băsescu este vârful acestui sistem nenorocit (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Vreau să vă spun că agenda cetăţeanului de rând nu este agenda pe care o are politicul. Vreau să vă spun că politicul a impregnat orice fel de acţiune la nivel administrativ, inhibând absolut toţi conducătorii, care conducători, la rândul lor, odată cu schimbarea în mod democratic a puterii, nu fac altceva decât să selecteze pe bază de carnet de partid", a spus Oprescu.

El a afirmat că, după 20 de ani de la Revoluţie, România riscă să se întoarcă spre un "sistem dictatorial".

"Nu cred că primii cetăţeni ai României au murit în Timişoara pentru ca, după 20 de ani de libertate, de consolidare a democraţiei, să ne întoarcem către un sistem dictatorial, unde un partid sau altul hotărăşte cum trebuie să fie. Hotărăsc rezultatul votului, apăsând pedale oneroase ale manifestării voinţei oamenilor", a spus Oprescu.

În opinia sa, "vârful acestui sistem nenorocit" este Traian Băsescu.

"Vârful acestui sistem nenorocit, în ultimii cinci ani - consider că vina o poartă în principal Traian Băsescu, pentru că a lăsat la îndemâna structurilor mafiote economico-financiare să stabilească drumul României, iar drumul României este greşit. Nu o spune Oprescu, o spune 68 la sută din populaţia României", a declarat el.

Întrebat pe votul cărei categorii se bazează la algerile prezidenţiale, Sorin Oprescu a răspuns că mizează pe aceşti 68 la sută.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, luni, că a decis să candideze la Preşedinţie, lansând critici dure la adresa clasei politice, despre care a spus că "a eşuat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici