Ludovic Orban anunţă că PNL va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului / VIDEO

PNL va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, a anunţat, luni, Ludovic Orban, afirmând că a mandatat liderii grupurilor parlamentare din PNL să negocieze cu celelalte partide în acest context.

880 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban anunţă că PNL va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului / VIDEO

Orban anunţă că PNL va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului / VIDEO

„PNL a luat astăzi în dezbatere situaţia politică şi a luat decizia depunerii unei moţiuni de cenzură cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliţiei de guvernare şi retragerea unui partid din coaliţia de guvernare. Practic am decis să demarăm imediat după decizii procedurile privitoare la moţiunile de cenzură”, a anunţat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv.

Liderul PNL a afirmat că i-a mandatat pe liberali să se consulte cu celelalte partide politice în vederea susţinerii moţiunii de cenzură.

„Am mandatat liderii grupurilor parlamentare să demareze consultări cu liderii grupurilor parlamentare, mai puţin cu PSD. Demarăm practic negocierile pentru moţiunea de cenzură. Obiectivul fundamental al PNL, afirmat în repetate rânduri, este acela de apune capăt cât mai repede posibil acestei guvernări toxice care face un rău imens României. Oricânf vom avea capacitatea de a obţine o majoritate parlamentară care să voteze demietrea acestui Guvern”, a adăugat Orban.

El a susţinut că PNL e pregătit să îşi asume guvernarea în cazul căderii Cabinetului Dăncilă.

„Partidul Naţional Liberal este pregătit, în orice moment, să-şi asume răspunderea guvernării. Ne dorim, în schimb, ca acest lucru să se petreacă după ce puterea va fi oferită, din nou, cetăţenilor români, care să aibă capacitatea de a alege un Parlament legitim”, a mai spus Orban.

Viorica Dăncilă a avut, luni, o întrevedere cu Călin Popescu Tăriceanu, pentru a discuta despre coaliţia de guvernare.

Surse politice au delcarat pentru MEDIAFAX că negocierile dintre PSD-ALDE au eşuat.

ALDE va avea o şedinţă la ora 16:00, în care cel mai probabil va decide alianţa cu Pro România.

Totodată, şi PSD se va întruni în Comitet Executiv, la Palatul Victoria, de la ora 17:00.

Sursele citate au afirmat că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu se retrage din cursa pentru prezidenţiale.

Taguri:
orban,
moţiune,
cenzură

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici